Crna kronika

TUŽAN KRAJ POTRAGE Izgubljeni Francuz pronađen mrtav

TUŽAN KRAJ POTRAGE Izgubljeni Francuz pronađen mrtav

Potraga za nestalim Francuzom koji se jučer izgubio na brdu sv. Ilija okončana je u srijedu ujutro kada je jedan od HGSS-ovih spasitelja pronašao nesretnog turista, nažalost mrtvog.

Informacija je to objavljena na Facebooku HGSS-a, Stanice Orebić. Naime, ističu kako je nakon noćašnje, potraga nastavljena jutros u 06 sati. Nestali francuski državljanin, E.C. (53) jučer se iz orebićkog hotela uputio prema Svetom Iliji. Zadnji kontakt s nestalim je bio u 15:45 nakon čega je žurno organizirana potraga.
-Jutros su se kolegama iz orebićke Stanice HGSS-a priključili i spasioci iz Stanica Split i Dubrovnik s potražnim psom i dronom. Malo kasnije, oko 07:45, jedan od spasitelja je pronašao nesretnog turista, nažalost mrtvog.
Tijelo je nađeno, kako se je otprilike i nagađalo, iznad kućiške uvale, 200 m od rotora, na obraslom i nepristupačnom terenu, a pristup i transport istog su pomogli vatrogasci iz DVD Orebić i Viganj. Tijelo će biti transportirano na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice gdje će se utvrditi uzrok smrti – navode HGSS-ovci, izražavajući iskrenu sućut obitelji stradalog.
Iz HGSS-a navode kako je nesretni planinar pri silasku sa Sv.Ilije, vjerojatno uslijed dehidracije i iscrpljenosti skrenuo sa staze i preminuo.

Foto: Facebook/HGSS, Stanica Orebić

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist