Grad

TURIZAM U OČIMA VODIČA ‘Uklizavam na Stradun uz cvrkut dubrovačkih ptica poznatih kao papige i kad misliš da je to kraj…’

TURIZAM U OČIMA VODIČA 'Uklizavam na Stradun uz cvrkut dubrovačkih ptica poznatih kao papige i kad misliš da je to kraj...'

Naš sugrađanin, turistički vodič Ivan Vuković Vuka osvrnuo se na Facebooku na što danas sliči turizam u Dubrovniku. Njegov osvrt donosimo u cijelosti:

‘-Turizam u Dubrovniku:
Hi Ivan, see you tomorrow in Du-brov-nik. We are in Zagreb. Nadam se jer ako letite s Croatia Airlines mogli bi finuti i u Rimu.
Dođeš po svoje goste, recimo u hotel Bellevue i nisi prošao ni 20 metara trči neki booker za tobom i dere se ‘sea kayaking, city tour’, bla bla. What a start. Nisi došao ni do stare bolnice, a nasred puta kapunara i opet urlanje ‘pub crawl, cable car tickets’. Wtf, prodaju žičaru na crno. Sve može kod zemljaka.

I onda prvi dodir s Gradom, još malo štandova, sad smo i Janica Kostelić, slalom i trganje za ruku uz uzvik ‘Game of Throneees, mi smo pioniri te ture, join us’. Jeste, ali malo sutra. Nekako ćemo ući između kruzeraša jer što više to bolje i onda malo glazbe uživo uz matricu na zvučniku od 500W. Naravno da me gosti ne čuju, ali uklizavam na Stradun uz cvrkut dubrovačkih ptica poznatih kao papige i kad misliš da je to kraj kreću ubacivači u restorane ‘pasta, pizza, great menu TripAdvisor 1*’. Bježi Ivane s gostima kroz vrata od Ploča, opet kroz štandove i izbjegni u zadnji tren pijanog karičara koji ti usput pošalje goste u pm. Ne idem kroz ulice u Gradu jer je to trčanje na 110 m sa stolicama i stolovima.

Dragi dubrovački političari, jedva čekam da objavite tko će vam biti direktor Turističke zajednice Dubrovnika. Ako bude imao ikakve reference, otkinut ću si neku stvar (zajedno s mudima) koja vi ne posjedujete. Četvrtak, 29. 6. se očekuje 10000 ljudi s kruzera. So help us God!’ – napisao je Ivan Vuković Vuka.

 

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist