Grad

TURISTIČKI SRPANJ Dubrovnik i dalje postiže rekordne rezultate!

TURISTIČKI SRPANJ Dubrovnik i dalje postiže rekordne rezultate!

Dubrovnik kao jedan od hrvatskih gradova koji konstantno bilježe odličan turistički promet može se pohvaliti porastima turističkog prometa i u mjesecu srpnju tijekom kojeg je u našem gradu boravilo 166 151 turista.

To je jedanaest posto više nego u srpnju 2014. godine. Realizirano je 662 166 noćenje ili osam posto više, a najbrojniji su gosti bili Britanci, Francuzi, državljani SAD, Norvežani, Australci, Nijemci, Šveđani, Španjolci, Finci i Talijani.

Od 1. do 31. srpnja turisti u Dubrovniku ostvarili su ukupno 662 166 noćenja ili osam posto više nego u srpnju 2014. godine. Hoteli su tijekom srpnja ostvarili jednak turistički promet kao i u srpnju 2014., dok je povećanje broja noćenja ostvareno u privatnom smještaju i to 16 posto više nego u srpnju 2014. Top listu država ih kojih dolaze dubrovački turisti i u srpnju predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva s 14,1 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i 18 posto udjela u noćenjima, slijede gosti iz Francuske, Sjedinjenih američkih država, Norveške, Australije, Njemačke, Švedske, Španjolske, Finske i Italije.

Od početka godine do kraja srpnja Dubrovnik bilježi za 9 posto više dolazaka turista, odnosno
510 646, te 1 768 844 noćenja što je za sedam posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Listu gostiju predvode Britanci, slijede turisti iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Hrvatske i Australije.

Početkom kolovoza u gradu boravi gotovo 23 tisuće gostiju što predstavlja povećanje od sedam posto u odnosu na početak koovoza 2014.

U Turističkoj zajednici grada Dubrovnika očekuju se odlična ostvarenja turističkog prometa do kraja godine kako gostiju na odmorima, tako i u kongresnom segmentu naše ponude. Napominjemo također da je TZ grada Dubrovnika krenula s pripremama aktivnosti za daljnju promociju Dubrovnika za 2015. godinu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist