Grad

Tromilijunto noćenje ove godine 20 dana ranije nego lani

Tromilijunto noćenje ove godine 20 dana ranije nego lani

Tri milijuna noćenja na području Dubrovnika ove godine je ostvareno 2. listopada, čak dvadeset dana ranije nego prošle godine, rekla je u petak u Dubrovniku direktorica tamošnje Turističke zajednice Romana Vlašić.
”U ovom trenutku imamo ostvareno oko 3 milijuna i 70 tisuća noćenja, a tromilijunto noćenje ostvareno je 2. listopada, odnosno čak 20 dana ranije nego prošle godine”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlahušić na konferenciji za novinare povodom tromilijuntog noćenja te dodala kako je ove godine po prvi puta ostvareno i milijun noćenja u privatnom smještaju i to u srijedu, 7. listopada.
Istaknula je kako je najviše posjetitelja iz Ujedinjenog kraljevstva, potom iz SAD-a odakle je ove godine ostvareno 25 posto više dolazaka i noćenja, a slijede ih Nijemci, Francuzi i domaći gosti.
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je na konferenciji kako je Dubrovnik turistički rastao i u vremenima krize, te istaknuo značaj privatnog smještaja koji je u posljednjih nekoliko godina u velikom porastu.
”Privatni smještaj se u Dubrovniku doživljavao desetljećima kao sporedna djelatnost. Ljudi su sada prestali prodavati svoju imovinu i počeli živjeti od nje. Počeli su davati svoju imovinu u najam”, rekao je Vlahušić.
Dubrovački gradonačelnik je istaknuo kako će do kraja ove godine u Dubrovniku biti ostvareno oko 940 tisuća dolazaka, dok je već za sljedeću godinu cilj milijun dolazaka.
”Dogodine želimo imati milijun dolazaka, a da zajedno sa susjednim općinama Konavle i Župa dubrovačka imamo 1.3 milijuna dolazaka, a da za pet godina dođemo na četiri milijuna noćenja. Za najkasnije deset godina želimo doći na pet milijuna noćenja i milijun i pol dolazaka”, rekao je Vlahušić.
Inače, od početka godine do 8. listopada u Dubrovniku je ostvareno više od 850 tisuća dolazaka, odnosno devet posto više nego lani, a u istom razdoblju ostvareno je više od 3.07 milijuna noćenja, odnosno sedam posto više nego lani u istom razdoblju.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist