Sport

TROGODIŠNJI UGOVOR Xavi Garcia novi igrač Juga!

TROGODIŠNJI UGOVOR Xavi Garcia novi igrač Juga!

Xavier García Gadea, 31-godišnji Španjolac, postao je novi igrač VK Jug Croatia osiguranja. Garcia je ugovor potpisao na tri godine.

Rođen je u Barceloni, 5. siječnja 1984., vaterpolom se bavi od 1990. u karijeri je igrao za UE Horta, CN Barcelonu, CN Terrasu, CNA Barcelonetu i Primorje EB. Za španjolsku reprezentaciju nastupa od 1999., a od 2013. je i hrvatski državljanin.

U bogatoj karijeri Garcia je 7 puta osvajao prvenstvo Španjolske, 6 puta bio pobjednik Kupa Španjolske, 4 puta je osvajao i španjolski superkup. Sudjelovao je i u osvajanju tri Kupa Hrvatske i dva prvenstva.

Od međunarodnih klupskih uspjeha ima osvojen LEN Trophy 2004, godine, a sa španjolskom reprezentacijom je osvajao: broncu (2007.) i srebro (2009.) na Svjetskim prvenstvima, broncu (2006.) na Europskom prvenstvu te po jednu broncu i srebro na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi.

– Bio sam blizu povratka u Barcelonu, ali sve se promijenilo pozivom Juga. Pregovori nisu dugo trajali, odluka je bila brza i jednostavna. Od Juga sam dobio ponudu koja je sadržavala sve ono što sam kroz karijeru priželjkivao. Posebno mi je bila važna stabilnost za moju obitelj. Zaista u u niti jednom trenutku nisam dvojio gdje želim igrati. Moram istaknuti kako mi je Jugov sportski projekt privlačan i zanimljiv i kad su mi rekli da žele da budem dio toga bio sam vrlo iznenađen i sretan – izjavio je za potral Jug.hr Xavier Garcia koji je već imao nekoliko razgovora s trenerom Juga CO Vjekoslavom Kobešćakom.

– Razgovarajući s Vjekom odmah sam odlučio da želim igrati u Juga. Igrao sam puno utakmica protiv njegovih klubova i stoga mogu reći da se radi o odličnom treneru uz kojega ću napredovati i naučiti puno toga. Istina je, imam iskustva koje ću iskoristiti kako bih pomogao cijeloj momčadi i svim suigračima koje iznimno cijenim. Igrati u Juga kojega smatram jednim od najvećih klubova u Europi za mene predstavlja čast i zadovoljstvo. Dat ću sve od sebe kako bi u Dubrovnik vratili trofeje – istaknuo je Xavi Garcia.

Trener Juga Vjeko Kobešćak ne krije zadovoljstvom njegovim dolaskom:
– Jedan od ciljeva u prijelaznom roku je bio da pojačamo desnu stranu naše momčadi. Kako u obrani tako i u napadu. Kada se pojavila mogućnost da u momčadi imamo i Jokovića i Garciu, odmah mi se svidjela ta opcija jer samo najjači imaju u momčadi po dva klasna ljevoruka igrača. Xavi je igrač koji igra u oba smjera. Može držati visoki ritam kroz cijelu utakmicu, igra odličnu obranu a i odličan je asistent. Xavi i Maro će promijeniti kompletan izgled naše igre – izjavio je Vjeko Kobešćak.

Izvor: www.jug.hr

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist