DuList IN

TRIKOVI ‘ZA ČAS’ Vratite sjaj starim štiklama

Cipele (Shutterstock Images LLC)

Gotovo svaka žena u ormaru skriva omiljeni par odjeće ili obuće kojeg još uvijek nije spremna zauvijek ukloniti iz garderobe. No uz pomoć ovih jednostavnih trikova to možda nećete niti morati.

Doznajte kako sa štikli možete ukloniti ogrebotine, mrlje i vratiti im boju i svježinu uz pomoć savjeta s portala Zadovoljna.hr!

1. Mrlje na gamošu
Ako su vam se omiljene štikle od gamoša namočile na kiši te su se na njima pojavile mrlje, upotrijebite blagu rašpicu za nokte. Pričekajte da se cipele osuše pa rašpicom lagano iščetkajte mrlje od vode. Nakon toga cipele prebrišite pamučnom krpom i nasprejajte sredstvom za održavanje brušene kože.

2. Za glatku kožu
Tvrdokorne mrlje s glatke kože možete ukloniti uz pomoć četkice za zube i alkoholnog octa. Alkoholni ocat natočite u plastičnu čašicu te u njega umočite četkicu za zube. Četkicom temeljito iščetkajte mrlje i ogrebotine te po potrebi ponovite postupak. Nakon što su mrlje nestale, cipele prebriišite čistom, vlažnom pamučnom krpicom te premažite sredstvom za zaštitu kože.

3. Za lakiranu i običnu kožu
Ogrebotine i mrlje na koži možete ukloniti uz pomoć štapića za uši i vazelina. Štapić umočite u vazelin te njime premažite mrlju na cipeli. Lagano trljajte dok ogrebotina ne postane gotovo nevidljiva. Želite li osvježiti kožu i učiniti je kao novom, sipele detaljno premažite hidratantnim losionom za tijelo. Malo losiona nanesite na pamučnu krpicu te premažite cijele cipele. Koža će upiti losion i postati blistava i svježa.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović