HE Ombla

Tribina o HE Ombla, šaljite pitanja!

Tribina o HE Ombla, šaljite pitanja!

Inicijativa “Srđ je naš” i Zelena akcija u četvrtak, 19. travnja, u 18 sati u hotelu Petka organiziraju javnu tribinu o problematici izgradnje prve europske podzemne hidroelektrane na izvorištu rijeke Omble.

– Saznajte kolika je korist, a kolika šteta od ovakve intervencije u okoliš kroz različite aspekte i komparacije relevantnih struka – poručuju iz inicijative.
 
Na tribini će govoriti dr.sc. Ana-Marija Boromisa (ekonomski aspekti izgradnje HE Ombla), ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković (HE Ombla i zaštita prirode i bioraznolikosti), stručnjak za krš dr.sc. Ivo Lučić, energetičar dr.sc. Branimir Molak (energetski aspekti izgradnje HE Ombla), Denis Frančisković (EKO PAN, HE Ombla nakon HE Lešće – paralele), predstavnik/ca HEP-a, Enes Ćerimagić (Zelena akcija, pravni aspekti izgradnje HE Ombla), a tribinu će moderirati Jagoda Munić.
 
Inicijativa „Srđ je naš“, u suradnji s duListom poziva građane da pitaju sve što ih zanima o Hidroelektrani Ombla na e-mail duList info@dulist.hr, a na sva pristigla pitanja nastojat će se odgovoriti tijekom tribine.

Pročitajte još

Zaustavite HEP i gradnju HE Ombla

Dulist

Projekt HE Ombla “neisplativ i ekološki štetan”

Dulist

Predstavnici HEP-a na tribini o HE Ombla

Dulist