Sport

Tri brončane medalje i novi osobni rezultati dubrovačkih atletičarki

Atletski klub Dubrovnik

Atletski klub Dubrovnik nastupio je na Prvenstvu Dalmacije za mlađe kadete – kadetkinje i starije uzraste održanom u subotu, 16. svibnja u Makarskoj. Na održanom natjecanju nastupilo je devet klubova iz Dalmacije, a AK Dubrovnik predstavljalo je osam atletičarki.

Ana Plećaš nastupila je u utrci na 60 metara i u skoku u dalj. U utrci na 60 metara osvojila je treće mjesto s rezultatom 8,62, dok je u skoku u dalj sa skočenih 4,80 metara osvojila, također, treće mjesto i upisala novi osobni.
Martina Batina nastupila je u bacanju vortexa i s bacanjem od 36,66 metara postavila novi osobni i osvojila treće mjesto. Batina je s ovim bacanjem popravila osobni za pet metara.

Josipa Habjan nastupila je u utrci na 200 metara i sa istrčanih 30.54 postavila novi osobni.
Gabriela Curić zbog ozljede ruke nije nastupila u svojoj disciplini, bacanju kugle, već je nastupila u utrci na 200 metara i s rezultaom 30.74 postavila novi osobni.

Dubrovačka štafeta 4X200 metara (Habjan, Rakiđija, Franušić, Plećaš) nastupila je u nešto oslabljenom sastavu i osvojila peto mjesto. U redovitoj postavi štafete, zbog ozljede zadobivene tijekom natjecanja, nije nastupila Lea Anđušić.

Atletičarke i atletičari AK Dubrovnik nastavljaju s daljnim pripremama jer ih za mjesc dana očekuje Prvenstvo Hrvatske.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist