Natrag
24.9.2017 08:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

TRGANJE MALVASIJE Oživljeni stoljetni konavoski običaji!

20.9.2014 @ 20:08 Dulist Županija
13;13

Podijelite:

Agroturizam Konavle je i ove godine organizirao tradicionalnu berbu grožđa pod nazivom „Trganje 2014“, čime je najavljen početak berbe naše autohtone sorte Dubrovačka malvasija, u vinogradima istaknutog konavoskog vinara Nika Karamana.

Oživljeni su i upriličeni stoljetni običaji Konavljana prilikom trganja, te se dao naglasak da će i u ovoj teškoj godini, zahvaljujući selektivnoj berbi samo najboljeg i najzdravijeg grožđa, konavoski vinari, uz znatno manje prinose, opet proizvesti visokokvalitetna i vrhunska vina.

Manifestaciju su svojim nastupom uveličali KUD „Stjepan Radić“, dok su u trganju ruke dali učenici Gimnazije Dubrovnik, te Obrtničke Škole Dubrovnik, smjera Agroturizam.

I ovaj projekt je odrađen u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Konavle s kojom Agroturizam Konavle ima izvrsnu suradnju, te je i direktor TZ¬¬ Konavle, Frano Herendija svojom prisutnošću uveličao ovu manifestaciju.

– „Trganje“ je i ujedno i posljednja ljetna aktivnost Agroturizma Konavle, nakon koje krećemo u organizaciju brojnih jesenskih i zimskih događanja, tako da već iduću subotu organiziramo Natjecateljsko-taktičku promotivnu utrku „Istraži Konavle“, te već sada krećemo u organizaciju naše najpoznatije manifestacije „Mirisi Božića kao krunom još jedne uspješne godine – ističu iz Agroturizma Konavle.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana