Grad

TREĆI ROĐENDAN ‘LAPADSKOG SRCA’ Gradonačelnik čestitao malih humanitarcima

TREĆI ROĐENDAN 'LAPADSKOG SRCA' Gradonačelnik čestitao malih humanitarcima

Gradonačelnik Mato Franković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sudjelovali su u ponedjeljak na obilježavanju trećeg rođendana humanitarno-volonterskog kluba učenika OŠ Lapad ‘Lapadsko srce’.

Uz čestitke povodom tri godine aktivnog rada ‘Lapadskog srca’ Franković je učenicima i voditeljicama zahvalio na promicanju volonterstva i humanitarnog rada poručivši da svatko od nas ‘tko odvaja svoje slobodno vrijeme kako bi pomogao drugima puno radi za potrebite i društvo u cjelini’.

Klub učenika ‘Lapadsko srce’ djeluje pri Osnovnoj školi Lapad, a svoju aktivnost započeli su u školskoj godini 2014./2015. na inicijativu magistre socijalne pedagogije Ivane Klarić Ivančić i profesorice hrvatskog jezika Sandre Merdžan, koje su ujedno i koordinatorice kluba. Uz njih i učenike klub podržavaju roditelji pa čak i bivši učenici škole, danas srednjoškolci.

Dosadašnje aktivnosti Kluba, između ostalih, uključivale su humanitarne akcije za domove umirovljenika, dječji odjel Opće bolnice, udrugu Dva skalina, azil za napuštene životinje na Zakovici, a lapadski mališani sudjelovali su i u akciji ‘Kap vode – ocean ljubavi za pomoć djeci Afrike.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist