DuList IN

TREĆI DAN GOOD FOOD FESTIVALA Palačinke, objed s knezom i Mate Janković!

TREĆI DAN GOOD FOOD FESTIVALA Palačinke, objed s knezom i Mate Janković!

Palačinke za marendu, objed s knezom , predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“ i večera sa chefom Matom Jankovićem najvažniji su događaji trećeg dana prvog Good Food Festivala Dubrovnik koji se održava danas.

Nastavljaju se i radionice u Deši – kuhanjem džema od ljute naranče, na Pilama kupite domaće proizvode iz cijele Hrvatske, krenite u potragu za svojom omiljenom slasticom, uživajte u kavi i kolačima u Hilton Imperialu, upoznajte dubrovačku povijest kroz turu „Dubrovnik na pjatu“.

Pođite u kino na neki od filmova s temom hrane ili kupite neku zgodnu kuharicu s domaćim ričetama, pa se počastite odličnim i pristupačnim menijima u 28 dubrovačkih restorana.

Festa od palačinka kao dio programa Good Food Festivala namijenjen najmlađima i svima koji vole ovu slasticu, organizira se sutra  u subotu 25.listopada s početkom u 10.30 sati ispred Sponze. U suradnji sa Turističkom i ugostiteljskom školom i Umjetničkom školom Luka Sorkočević iz Dubrovnika na Stradunu će se pržiti slasne palačinke uz zabavni program za djecu i roditelje, DJ Vjevericu, klaunove, balone, face-painting, okretanje palačinaka.

Za subotnji objed predlažemo „OBJED S KNEZOM“ u Restoranu Kopun, gdje ćete imati jedinstvenu privilegiju da vas oko 13.30 sati pozdravi knez osobno, a na jelovniku se nalaze  „Šporki makaruli“ popularni dubrovački pjat u kojem se ocrtavaju raznoliki mediteranski utjecaji dok je glavno jelo od ptice  kopuna pripremljeno na srednjovjekovni način s izvornom  ljutom narančom, domaćim medom, smokvama, ružmarinom i odabranim vinom, a za kraj osladite se „Dubrovačkom rozatom“.Kušajte i uživajte u jelima  iz bogate dubrovačke gastronomske baštine. U slast!

Poslijepodne u 16 sati u palači Sponza bit će predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“ – priče  o hrani i recepti poznatih dubrovačkih chefova uz prigodni tratamenat. Knjiga je djelo autorica Katije Živković i Mije Erak, zaljubljenica  u  proizvodnju, nabavu, pripremu hrane. Iako se najčešće upuštaju u kuharske avanture u svojim vlastitim kuhinjama, rado posjećuju dubrovačke restorane, a kao rezultat skoro desetgodišnjeg rada na vodiču „Where to eat“ objavile su knjigu“ Dubrovnik Table“ u kojoj opisuju njima omiljena mjesta.

Prava poslastica subotnje večeri je  VEČERA S POZNATIM CHEFOM – MATOM JANKOVIĆEM  u Restoranu Porat hotela Hilton Imperial Dubrovnik. Mate Janković, poznato je i TV lice, chef koji ove jeseni kuha samo za vas u Dubrovniku, pripremajući jelovnik u kojemu se spajaju okusi kontinentalne i južne Hrvatske.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist