DuList IN

TREĆE UHO Najmlađi Dubrovčani saznali tko je La Befana

TREĆE UHO Najmlađi Dubrovčani saznali tko je La Befana

U sklopu festivala Treće uho, Jasna Held nastupila je u Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, gdje je ispričala je talijansku pripovijest La Befana – stiže dobra vještica.

Po završetku, prisutnu djecu, volonteri festivala darivali su originalnim talijanskim slatkišima.

Podsjetimo, Jasna Held rođena je u Dubrovniku gdje i danas živi. Pripovjedačica je bajki i priča za djecu i odrasle. Ovim se zanimanjem aktivno bavi od 1994. nastupajući za djecu u dječjim vrtićima, osnovnim školama, kazalištima, dječjim domovima, bolnici (najvećim dijelom u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Bihaću itd.), te za odrasle u kazalištima, klubovima, raznim Domovima /za stare i nemoćne/ i na festivalima širom Europe).

Kazališni nastupi i gluma dio su njezinog djetinjstva i mladosti.

Prva pripovijedanja vezana su uz djetinjstvo njezine djece, no postati pripovjedač i nastupati pred publikom nešto je posve drugačije. Najvažnije iskustvo vezano za bajke i pripovijedanje doživjela je u ratu 1991.

Sklonište za vrijeme granatiranja, djeca, starci, žene i strah. Pripovijedati je počela na upit svoje, tada devetogodišnje, kćeri. I tada se stvorila atmosfera, tako čudesna i posebna, doživljaj tako stvaran i dubok, koji ju je, dvije godine kasnije, poveo na tajnovit put bajki i pripovijedanja.

Od tada putuje i pripovijeda svima koji bajke i priče vole i žele slušati.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist