Sport

TREĆE POJAČANJE Potpisao Brazilac Perrone!

TREĆE POJAČANJE Potpisao Brazilac Perrone!

Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje objavio je danas kako je potpis na dvogodišnji ugovor stavio Felipe Perrone Rocha.

– Jako sam sretan što ću biti dijelom Juga koji je jedan od najvažnijih klubova na Svijetu. Po mom mišljenju filozofija Juga je vrlo slična onoj u nogometnom klubu Barcelona jer Jug daje poseban značaj razvoju igrača od najmlađih uzrasta pa sve do njegovog nastupa na najvišoj razini, a to je igranje za prvo momčad Juga. Nadam se da ću pomoći klubu kako bi ostvario svoje rezultate i bit će mi velika čast igrati za Juga, uz bok mnogih igrača – osvajača zlatne olimpijske medalje u Londonu – izjavio je Felipe Perrone, igrač VK Jug Croatia osiguranje koji će s reprezentacijom Brazila uskoro nastupiti na Pan Američkim igrama.

Riječ je o igraču koji je rođen u Brazilu (Rio de Janeiro) 27. veljače 1986. godine, a u karijeri je igrao za Barcelonu, Pro Recco i Barcelonetu. U karijeri je osvojio 7 prvenstava Španjolske i isto toliko španjolskih kupova. Dva puta je s Pro Reccom bio prvak Italije, te je jednom s istim klubom osvojio talijanski kup.

U bogatoj kolekciji trofeja nalaze se i dva prvenstva Europe (Pro Recco sezona 2011/12. i CNA Barceloneta u sezoni 2013/14.), jednom je osvojio LEN trophy (CN Barcelona 2003/04.), a dok je igrao za Pro Recco osvojio je i Jadransku ligu. Sve do prošle sezone nastupao je za Španjolsku reprezentaciju s kojom je na Svjetskim prvenstvima osvojio jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, a vlasnik je i jedne brončane medalje s Europskog prvenstva. Od prošle sezone igra za Brazil s kojim je nedavno osvojio treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Bergamu.

– Felipe Perrone je bio želja svih jakih klubova i veliki je uspjeh što smo ga uspjeli dovesti. To je igrač koji je radio veliku razliku u momčadima u kojima je igrao (Brazil, Barceloneta). Očekujemo da to radi i u Jugu. Uz Lončara, Jokovića i Perronea, vjerujem da je ova momčad dobila dimenziju više – riječi su trenera JugaVjekoslava Kobešćaka.

 

Tekst i foto: VK Jug CO

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr