Grad

TREĆA SREĆA Hoteli Maestral opet ‘na bubnju’, je li pronađen investitor?

TREĆA SREĆA Hoteli Maestral opet 'na bubnju', je li pronađen investitor?

Hoteli Maestral krenuli su u treći pokušaj privatizacije.

Naime, Centar za restrukturiranje i prodaju pozvao je zainteresirane ulagače da iskažu interes dostavom pisama namjere za kupnju trgovačkog društva Hoteli Maestral d.d..

Rok za dostavu pisama je 9. studenoga 2015. godine do 15 sati.

Predmet prodaje je 352.011 dionica, ukupne nominalne vrijednosti 70.402.200 kuna, odnosno 68,26 posto udjela u temeljnom kapitalu Društva.

Nakon što CERP prikupi pisma namjere za kupnju dionica, te se donese Odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica.

– S obzirom na posljednji javni poziv u 2014. godini, kao i na spoznaju da je interes investitora za Maestral i nakon posljednjeg natječaja i dalje prisutan, očekujemo da će se potencijalni investitori odazvati ovom javnom pozivu – ističu iz CERP-a.

Podsjetimo, privatizacija dubrovačkih Hotela Maestral već je dvaput bila neuspješna. U drugom pokušaju u veljači ove godine nijedan od sedam ulagača nije podnio obvezujuću ponudu. Tada nije objavljen razlog odustajanja, ali su se neslužbeno isticali nemogući uvjeti na kojima je država inzistirala.

U razgovoru za DuList u lipnju ove godine ministar Lorencin ovako je opisao privatizaciju Hotela Maestral:
– Dosadašnje privatizacije nisu bezuspješne. Mi smo postavili visoku cijenu i nigdje nam se ne žuri s prodajom Maestrala. CERP je napravio procjenu, imamo određenu vrijednost tvrtke, a nemojmo zaboraviti da Maestrali posluju pozitivno. Prema tome, Maestrale ćemo prodati tek kad dođe adekvatan investitor koji će ponuditi cijenu za koju se mi borimo, kako bi državni proračun, odnosno CERP dobio maksimum vrijednosti. Dionice te hotelske tvrtke će sada rasti.

Lorencin je tada naglasio kako će novi krug privatizacije uslijediti kad neki od ozbiljnih ulagača iskaže interes. Je li taj uvjet konačno ispunjen vidjet ćemo uskoro.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist