Sport

TREĆA POBJEDA Hrvatska vaterpolska reprezentacija 17 :1 protiv Kine

TREĆA POBJEDA Hrvatska vaterpolska reprezentacija 17 :1 protiv Kine

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjoj je utakmici, u grupi A, na FINA Svjetskom prvenstvu, ostvarila i treću pobjedu. Protiv reprezentacije Kine slavila je rezultatom 17:1 (4 :1, 5 :0, 7 :0, 1 :0). Najbolji u hrvatskim redovima bili su Maro Joković, Petar Muslim i Paulo Obradović, s po tri gola. Po dva su postigli Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar i Sandro Sukno.

«Danas je utakmica odrađena onako kako smo se i dogovorili. Malo golova u obrani, sve je odrađeno korektno. Za četvrtfinale mogu reći da Crnu Goru poznajemo dobro kao i oni nas. Odlučit će koncentracija!» – izjavio je nakon pobjede Antonio Petković.

Hrvatska četvrtfinalnu utakmicu igra u utorak, 4. kolovoza, u 16.30 sati s pobjednikom osmine finala, koje se pak između Crne Gore i Kazahstana igra u nedjelju u 17.50 sati. HTV utakmicu izravno prenosi od 16.45 sati na drugom programu.

U Rusiji za Hrvatsku, pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, igraju: kapetan Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

Potsjetimo, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Barceloni, prije dvije godine, Barakude su osvojile brončanu medalju. Ovogodišnje FINA Svjetsko prvenstvo traje od 24. srpnja do 9. kolovoza, a muški vaterpolski turnir igra se od 27. srpnja do 8. kolovoza 2015.

Hrvatska-Kina-SVP--(1)

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist