Natrag
20.10.2017 14:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Trebamo nastaviti promovirati mlade hrvatske poljoprivrednike”

29.1.2014 @ 22:52 Dulist Politika
4;4

Podijelite:

Nakon što je na inicijativu zastupnice u EP Dubravke Šuice na Agronomskom fakultetu u Zagrebu prije dva tjedna proglašena za pobjednicu natječaja „Postanite najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj“, Martina Petrović danas je u Europskom parlamentu nazočila 2. Kongresu mladih poljoprivrednika Europske unije.

– Ponosna sam što sam danas u srcu Europe predstavljala Hrvatsku i moj projekt održivog proizvodnog sustava uzgoja autohtone crne slavonske svinje – fajferice koji može dovesti do finalnog proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti. Bila mi je iznimna čast zastupati Hrvatsku i moju Slavoniju te želim savjetovati mladima da ne bježe od poljoprivrede jer je to rentabilno zanimanje, a sada su nam još dostupni i EU fondovi – rekla je najbolja mlada poljoprivrednica u Hrvatskoj Martina Petrović.

Uz Martinu, ambasadorica za mlade poljoprivrednike Šuica ugostila je u Bruxellesu još devet poljoprivrednika iz Hrvatske, od Našica do Metkovića, koji su sudjelovali u natječaju.

– Impresioniran sam brojem sudionika na Kongresu, brojnost mladih poljoprivrednika iz 19 zemalja članica EU potvrđuje da je poljoprivreda zanimanje budućnosti. Nadam se da će nova Zajednička poljoprivredna politika EU bitno pomoći i hrvatskoj poljoprivredi, a napominjem da je u omotnici Hrvatskoj namijenjeno tri milijarde eura za poljoprivredu u sedmogodišnjem proračunu EU – istaknula je Šuica.

Na Kongresu uz poljoprivrednike iz Hrvatske, koji su ostvarili važne kontakte, sudjeluje još oko 350 mladih koji se bave tom djelatnošću diljem EU. Ovogodišnji pobjednik je mladi Nizozemac te je nagrađen s 10 000 eura, a s iznosom od 7.500 eura su nagrađeni mladi poljoprivrednici iz Španjolske i Mađarske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana