Županija

TRAŽE SE LIJEČNICI NA MLJETU Poziva ih ‘najdoktorica’ Magdalena Nardelli-Kovačić

TRAŽE SE LIJEČNICI NA MLJETU Poziva ih 'najdoktorica' Magdalena Nardelli-Kovačić

Dr. med. Magdalena Nardelli-Kovačić radi kao liječnica na Mljetu, točnije, Babinom Polju, već punih 35 godina. O njoj će pacijenti reći samo riječi hvale, a najčešće ćete čuti: ‘To je moja doktorica, divna je!’

Ova simpatična liječnica nedavno je objavila pismo u kojem poziva svoje kolege da dođu raditi na ‘jedan od najljepših otoka na svijetu’.

Evo pisma, kojeg prenosi CroExpress:
‘Svi moji dragi prijatelji, trebam vašu pomoć! Stekla sam pravo na odlazak u mirovinu i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu’, započinje pismo ova liječnica. Kako kaže, pravo je vrijeme da ubaci u nižu brzinu. No, na natječaj za otvorenu poziciju nitko se ne javlja.

‘I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, europski, svjetski…), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio živjeti i raditi na jednom od deset najljepših otoka svijeta. Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći – u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da si damo truda da informacija stigne do njega.’

U njemu je navela i to kako bi plaća budućeg liječnika bila od 8 do 9 tisuća kuna, ovisno je li početnik ili specijalist. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a pripravnost će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 tisuća kuna, ovisno o danima pripravnosti, a više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist