Županija

TRAKAVICA OKO ACI-ja Peručić: Bez obzira na pritiske Dobroslavića i Knežića neću to potpisati!

TRAKAVICA OKO ACI-ja Peručić: Bez obzira na pritiske Dobroslavića i Knežića neću to potpisati!

aci

Direktorica ACI-ja Doris Peručić rekla je u petak u Slanome, u novoizgrađenoj marini ”Veljko Barbieri” da bez obzira na pritiske koje su na nju vršili iz Općine Dubrovačko primorje i Županije dubrovačko-neretvanke, bez dopuštenja Nadzornog odbora ACI-je ne može potpisati suglasnost na financiranje 2.7 milijuna kuna vrijedne pristupne ceste kroz to mjesto.
Peručić je u petak ujutro novinare povela u obilazak marine koja je trebala danas biti svečano otvorena, no zbog nesuglasica s Općinom Dubrovačko primorje, otvorenje je otkazano.
– ACI je spreman sufinancirati cestu i pomoći lokalnoj zajednici, a na mene su se posljednjih dana vršili pritisci da potpišem nešto što nemam ovlasti. ACI radi po zakonu o trgovačkim društvima i zna se što je u čijoj nadležnosti. Volja postoji, ali nitko na mom mjestu ne može potpisati nešto za što nema ovlasti. Vodili su se razgovori, a u resornom ministarstvu smo imali sastanak i iskazana je dobra volja za pomoći. Općina Dubrovačko primorje inzistira na određenom iznosu za koji ja nemam ovlasti. Mi želimo pomoći, ali smo unutar zakona – rekla je Peručić te dodala kako joj je krivo zbog svega što se dogodilo posljednjih dana oko marine.
Na novinarski upit koje je rješenje situacije, Peručić je odgovorila kako se moraju pratiti procedure.
– Imamo tehničku Vladu, a ACI trenutno nema Nadzorni odbor. Novi će biti imenovan na Skupštini društva 18. srpnja. Mi smo ponudili sporazum kojim bi se obvezali financirati kompletnu projektnu dokumentaciju i da ćemo prema mogućnostima i odluci Nadzornog odbora sufinancirati troškove. Ja nemam ovlasti za odobriti taj iznos za rekonstrukciju ceste – rekla je Peručić.
Na upit tko je vršio pritisak na nju i tko ima ovlasti potpisati sporazum, Peručić je rekla kako su pritisak na nju vršili ”iz Općine Dubrovačko primorje, Županije dubrovačko-neretvanske pa na dalje”.
– To mogu potpisati jedino uz suglasnost Nadzornog odbora – rekla je Peručić koja nije znala odgovoriti kada bi se moglo očekivati konačno otvorenje marine.
Inače, ovo je 22. marina u ACI-jevom sastavu, a nosi naziv po osnivaču ACI-ja Veljku Barbieriju. Marina ima kapacitet do 200 plovila duljine od 12 do 20 metara, a od kopnenih sadržaja tu su recepcija, restoran s bazenom, sanitarije, servisne prostorije i poslovni uredi te parkiralište. Sama marina ima dva valobrana i šest pontonskih gatova, a vrijednost investicije je 60 milijuna kuna.
Inače, polemika između ACI-ja i Općine Dubrovačko primorje počela je u srijedu kad je ACI u priopćenju poručio da ih zbog odbijanja financiranja 2.7 milijuna kuna vrijedne pristupne ceste u mjestu Slano Općina ucjenjuje zbog čega ne mogu dobiti uporabnu dozvolu za marinu. Iz Općine su tada odgovorili kako je dogovor o financiranju ceste postojao sve do kraja svibnja, te da ACI koristi situaciju kako bi se izvukli iz plaćanja svojih obveza.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist