Županija

Trajekt zbog vjetra prvo udario u signalno svjetlo, a potom potopio barku

Trajekt zbog vjetra prvo udario u signalno svjetlo, a potom potopio barku

Trajekt je uslijed zanošenja po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima udario u lučko signalno svjetlo, a zbog velikog vala koji je nastao kao posljedica manevra potopljena je manja brodica na vezu u velolučkoj gradskoj luci, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su danas, 16. siječnja resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o pomorskoj nezgodi koja se dogodila sinoć, 15. siječnja u 21.30 sati na pozicji trajektnog pristaništa u gradskoj luci, Vela Luka.

Jadrolinijinim trajektom koji prometuje na liniji Split – Vela Luka – Ubli u trenutku nezgode zapovjedao je I.A., hrvatski državljnin.

Očevidom na poziciji nezgode djelatnici dubrovačke Kapetanije utvrdili su da je prilikom uplovljavanja Jadrolinijinog trajekta naziva „Korčula“ došlo do sraza nadvodnog dijela trajekta sa lučkim signalnim svijetlom, na početku trajektnog pristaništa. U trenutku nezgode na moru je vladala dobra vidljivost uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom. Kao posljedica nezgode pričinjena je manja matrijalna šteta na oplati trajekta i lučkome svjetlu za koje je nužan popravak.

Prilikom stabiliziranja manevra trajekta nastao je veći krmeni val koji je potopio manju privatnu brodicu dužine 5 metara, hrvatske zastave. Brodica je u vlasništvu D.P., hrvatskog državljanina, a u trenutku nezgode boravila je bez posade na obližnjem vezu. Potopljena brodica ne predstavlja opasnost za normalno odvijanje pomorskog prometa te će biti izvađena tijekom dana.

Na poziciji nezgode nije primjećeno onečišćenje mora.

Pročitajte još

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Dulist

TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu Holiday World u Pragu

Dulist

ENO GASTRO PREZENTACIJE Slastice dubrovačkog kraja na BMT sajmu u Napulju

Dulist