DuList IN

TRADICIONALNO DO VRHA Uskoro opet ‘100 žena na Sniježnici’!

TRADICIONALNO DO VRHA Uskoro opet '100 žena na Sniježnici'!

HPD Sniježnica i ove godine 10. ožujka, u subotu, organizira tradicionalni uspon na Sniježnicu pod nazivom: ‘100 žena na Sniježnici’!

Kao i prošlih godina okupljanje sudionika je u 8:40 u centru mjesta Kuna Konavoska (kraj info table o Sniježnici). Tu će vas dočekati Sniježničari i pripadnici GSS-a. U 9 sati, nakon pozdrava i upoznavanja sa vodičima kolona kreće uzbrdo :)))

Do vrha ima oko 2 sata hoda po planinarskoj makadamskoj stazi. Tijekom uspona do vrha napravit ce se dvije kraće pauze od 10tak min. Na vrhu ce se napravit nešto duža pauza (zavisno od vremenskih uvjeta). Predviđeno je grupno fotografiranje za uspomenu uz kamenu kapelicu. Treba uzeti u obzir da se prilikom povratka u selo ne vraćamo skroz istom stazom, već se spuštamo na livade koje se nalaze na istočnoj strani gdje je predviđeno i druženje. Druženjem na livadama završava službeni dio uspona. Sa livada se također planinarskom stazom spušta u selo (cca 20 min hoda od livada do sela). Uspon, silazak u selo i druženje na livadi završavaju do 16 sati, prije zalaska sunca.

Sudjelovanje i planinarenje u koloni uz pratnju HGSS-a i volontera podrazumijeva i pridržavanje određenih planinarskih pravila.

Obavezna je prikladna odjeća/obuća i dovoljne količina vode/hrane za sve sudionike uspona u subotu 10.03.2018. To ukratko znaći: čvrsta obuća, slojevita odjeća, zaštita od sunca/vjetra/kiše, ruksak sa čokoladom, marendom i 1.5 l vode.

Molimo vas da pripazite kako ćete i gdje parkirati jer je selo dosta skučeno. Roditelji koji vode malu djecu također neka duplo pripaze kako na opremu – vodu tako i na samu razigranu djecu. Imajte na umu da na Sniježnici ne postoji klasični wc : ))) Vođenje kućnih ljubimaca poput pasa je dozvoljeno ali je obavezna i uzica zbog drugih pasa i sudionika uspona. Čuvajmo prirodu i pripazimo da ne bacamo smeće uokolo!

Uspon nije rezerviran samo za žene, muškarci su također dobrodošli… ima ih podosta! Dok žene slave svoj dan oni paze da sve prođe u redu :)

Prije i tijekom samog uspona naše volonterke popisivati će sve sudionike za trajnu uspomenu. Na vrhu je predviđeno grupno fotografiranje. Nažalost nema organiziranog prijevoza autobusima do Kune. Ako slučajno primjetite pingvine negdje na lokalnoj cesti ne brinite, oni su s nama i malo reguliraju promet :))) Poželjno je najaviti organizatoru u kolikom broju dolazite, javiti mozete na email adresu: hpdsnijeznica@yahoo.hr ili na facebook: Hpd Sniježnica

U slučaju nepogodnih vremenskih uvjeta i sl organizator zadržava pravo otkazivanja uspona zbog sigurnosnih razloga. Izlet tj uspon je na vlastitu odgovornost.

Kako automobilom do Kune Konavoske iz pravca Dubrovnika?
Voznja traje 40tak min.. u centru mjesta Zvekovica kod konobe Tomislav (tj kod trafike) skrećemo sa Jadranske magistrale na lokalnu cestu (konoba nam ostaje s lijeve strane) i prolazimo kroz mjesta: Uskoplje, Gabrili, Drvenik, Mihanići i Pridvorje. Na izlasku iz Pridvorja kod table Kuna K. skrećemo lijevo/uzbrdo i pratimo tu zavojitu cestu sve do kraja tj do Kune Konavoske.

Ukratkooooo to je to! Nadamo se lijepom vremenu i ugodnom druženju! Nema nas đe ne dođemo! :))

Početna

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist