Kultura

TRADICIONALNI NASTUPI NA IGRAMA Linđo na taraci Revelina u utorak i subotu

TRADICIONALNI NASTUPI NA IGRAMA Linđo na taraci Revelina u utorak i subotu

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara nastavljaju se i kroz kolovoz, i to u utorak, 4. kolovoza, a zatim i u subotu, 8. kolovoza s početkom u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Folklorni ansambl Linđo već pet desetljeća svijetu ponosno predstavlja hrvatsku kulturnu baštinu. Ovaj višestruko nagrađivani ansambl miljenik je kako dubrovačke, tako i inozemne publike, što zbog svog plesnog umijeća i energije, što zbog predivnih izvornih kostima u kojima njegovi mladi plesači nastupaju. Ansambl ove godine slavi svoju pedesetu godišnjicu djelovanja, a nastupi na Revelinu na Igrama svakako su dobra uvertira za veliku proslavu kojom će se ta svečana obljetnica obilježiti, a koja je planirana za kraj studenoga ove godine. Nakon nastupa 4. kolovoza, Linđo je na programu Igara i 8., 18. i 22. kolovoza, a izvodit će hrvatske narodne pjesme i plesove iz Slavonije, Valpova, Baranje i Međimurja, bunjevačke i šokačke plesove, zatim neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, plesove iz Primorja te istarski balun, ali i tri glazbene točke.

Ulaznice su dostupne online, u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia te u Kulturno-informativnom centru u Luži, kao i na blagajni na ulazu dva sata prije izvedbe.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist