DuList IN

TRADICIONALNA SLASTICA Velolučka manifestacija ‘Stajun od lumblije’

TRADICIONALNA SLASTICA Velolučka manifestacija 'Stajun od lumblije'

S ciljem očuvanja i promicanja velolučke stoljetne tradicije i običaja Općina Vela Luka i Turistička zajednica 18. i 19. listopada 2017. u Centru za kulturu organiziraju manifestaciju pod nazivom ‘Stajun od lumblije’.

Cilj manifestacije je promocija ove tradicionalne slastice i običaja kolendi povezanih s njom. Lumblija je starinski kolač pripremljen od posebnih sastojaka: badema, oraha, suhica, naranača, limuna, varenika, a počinju se sakupljati u jesen. Lumblija nije samo kolač, ona je cijela jedna priča koja govori o tradicionalnom okružju i načinu života otočana.

Kako bi obogatili turističku ponudu u postsezoni, ali i prezentirali recepture i način izrade lumblije mlađim generacijama uputili su poziv za sudjelovanje u natjecanju za izbor ‘Zlatne lumblije’ 2017. godine.

U srijedu 18. listopada u sklopu programa manifestacije u CZK održava se izložba lumblija i izbor najbolje lumblije prema sudu stručnog ocjenjivačkog žirija. Izložba će biti prodajnog humanitarnog karaktera. 

Prijave se primaju do ponedjeljka, 16. listopada do 15  sati. Za prijave na natjecanje i sve daljnje informacije sudionici se mogu javiti u Turistički ured osobno, telefonom na br. 020/813 619 ili mailom na : tzo-vela-luka@du.t-com.hr ili u Općinu Vela Luka na telefon br: 020/295 914 ili na mail: barbara.mirosevic@velaluka.hr. Na natjecanje je potrebno donijeti najmanje dvije lumblije na tanjurima za prezentaciju stare barem jedan dan i aranžirati svoje izložbeno mjesto.

Na ovogodišnjem ‘Stajunu od Lumblija’ očekuje se veliki broj sudionika i OPG-a.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist