DuList IN

TOP PET Ovo su najpopularnija ženska imena na svijetu!

TOP PET Ovo su najpopularnija ženska imena na svijetu!

Iako su tradicionalna hrvatska imena još uvijek na samom vrhu popularnosti u našoj zemlji, sve više roditelja je spremno svojem djetetu dati neko od internacionalnih imena lako prilagodljivih različitim jezicima.

Na svjetskoj je razini provedeno istraživanje u kojem su izdvojena najpopularnija imena na svijetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje. U istraživanje su uključene zemlje Europe, među kojima je i Hrvatska te SAD, Kanada i Australija.

Zato portal Zadovoljna.hr donosi pet najpopularnijih ženskih imena u svijetu. Nosi li vaša djevojčica jedno od ovih imena?

1. MIA
Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje diljem planeta. Vrhunac popularnosti doseglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farrow te se već tada našlo na listi top 1000 imena svijeta. Mia je danas 6. ime u SAD-u, drugo u Njemačkoj te prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.
2. SOFIA
Riječ je o starom imenu koje na grčkom jeziku nači mudrost. Ovo svjetski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD-u. Bilo da se piše Sophia, Sofia, Sofija ili pak skraćeno Sophie ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj. Na drugom je mjestu u Tazmaniji i Nizozemskoj, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.
3. OLIVIA
Olivia je ime koje je ‘stvorio’, odnosno popularizirao William Shakespeare za romantičnu dramsku predstavu “Dvanaesta noć’. Ovo ime se povezuje s maslinovom grančicom te predstavlja simbol mira. Ovo ime u Engleskoj, Walesu i Škotskoj se nalazi na drugom mjestu, a definitivni broj jedan je na Havajima.
4. EMMA
Ovo ime popularizirale su holivudske glumice Emma Watson, Emma Stone, Emma Rodgers, ali riječ je o puno starijem germanskom imenu koje znači potpun. Na broju se jedan nalazi u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Norveškoj dok je na drugom mjestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema ovo ime vole mnogi roditelji i u Hrvatskoj.
5. IZABELA
Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime s najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa…), koji su putem postali inačice istog. Njegova jednostavnost ga čini popularnim u cijelome svijetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španjolskoj, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist