Županija

TOLUŠIĆ U DUBROVNIKU ‘Poljoprivrednici, osigurajte usjeve i trajne nasade!’

TOLUŠIĆ U DUBROVNIKU 'Poljoprivrednici, osigurajte usjeve i trajne nasade!'

Pozivam sve poljoprivrednike da osiguraju usjeve i trajne nasade jer država i Europska unija sufinanciraju osiguranje od štete sa 65 posto – izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u srijedu ujutro nakon sastanka sa županom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja županije.

Na sastanku se razgovaralo o temama iz sektora poljoprivrede, ruralnog razvoja te raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, s posebnim osvrtom na problem elementarnih nepogoda.

-Uz osiguranje su poljoprivrednici najsigurniji. Dio sredstava ćemo isplatiti ove godine, ali to ne može nadoknaditi one iznose za štetu koja je nastala u nepogodi. Imali smo u Hrvatskoj ove godine sušu, požar, mraz, tuču – izjavio je Tolušić.

-Slažem se sa stavom ministra, koji nastoji povećati iznose koji se odobravaju za štetu od elementarnih nepogoda, ali nažalost oni opet neće biti toliki da mogu pokriti cijelu štetu. Zato je osiguravanje nužnost- kazao je župan Dobroslavić.

-Dubrovačko-neretvanska županija nije samo turistička, već i izrazito poljoprivredna. Imamo dolinu Neretve s ogromnom proizvodnjom agruma, koja je bitna za cijelu državu, u Malostonskom zaljevu marikulturu, razvijeno vinarstvo koje je također važno za državnu razinu. Provodimo projekt navodnjavanja doline Neretve, koji je odobren europskim fondovima. Radit će se projekt koji će zadržati slatku vodu u dolini Neretve u borbi protiv zaslanjenja. Prijavili smo za EU fondove i projekt centra kompetencije za agrume te ribarske luke u Veloj Luci i Sustjepanu – izjavio je Dobroslavić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist