Aktualno

TOLUŠIĆ NAKON OBILASKA 10 DISTRIBUTIVNIH CENTARA ‘Uništit ćemo tone mesa, najgore je u Dalmaciji’

TOLUŠIĆ NAKON OBILASKA 10 DISTRIBUTIVNIH CENTARA 'Uništit ćemo tone mesa, najgore je u Dalmaciji'

Zadnjih dana Ministarstvo poljoprivrede provodi pojačane kontrole mesa. Imali smo redovne kontrole, sad smo ih pojačali. Sve što otkrijemo, javljamo. Javnost to mora znati – rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za 24 sata otkrivši detalje nove afere sa zdravstveno neispravnim mesom. Prema njegovim riječima, situacija je najgora u Dalmaciji.

-Prošlog vikenda smo imali akciju. Obišli smo 10 distributivnih centara. U svih 10 smo utvrdili nepravilnosti. U nekoliko su iznimno teški slučajevi. Tone mesa će biti uništene. Kad dobijemo službene nalaze otkrit ćemo točno o kome se radi. Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo – izjavio je, među ostalima, ministar Tolušić, dodavši kako će kroz iduća dva dana stići službeni podatci kada će se o svemu izvijestiti javnost.
S druge strane, za Index je istaknuo kako je pronađeno meso kojemu je istekao rok trajanja i koje je prepakiravano, zamrzavano i stavljeno u prodaju s rokom trajanja na još dvije godine.

-To meso ni u kojem slučaju ne smije doći na police trgovačkih lanaca. Bit će i novčane kazne, a ići će i kaznene prijave, ovisi o prekršaju – rekao je Tolušić.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist