Županija

Tolić: Turkish Airlines nije otkazao letove za Dubrovnik, ne dovodite aerodrom u politički kontekst!

Tolić: Turkish Airlines nije otkazao letove za Dubrovnik, ne dovodite aerodrom u politički kontekst!

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić demantirao je u petak medijske napise o tome kako je Turkish Airlines otkazao svoje najavljene letove za Dubrovnik tijekom ove sezone.

Naime, prema navodima pojedinih medija Turkish Airlines je letove otkazao zbog ‘narušavanja diplomatskih odnosa’ koje je navodno prouzročeno postavljanjem izložbe ‘Armenska arhitektura i genocid’ koja je početkom veljače predstavljena javnosti u Dubrovniku u prostorima Dubrovačke biskupije.

-Ljubazno molim da se Zračnu luku Dubrovnik ne stavlja u bilo kakav politički, a posebice ne u diplomatski kontekst reperkusija koje bi eventualno mogla imati činjenica da je dubrovačka gradska uprava imala bilo kakvu vrstu pokroviteljstva nad određenim društvenim događajima. Naša poslovna aktivnost je određena standardiziranom praksom i komercijalnim pristupima u međunarodnom civilnom zračnom prometu te kao takva, uistinu nema što tražiti na području političkog djelovanja bilo koga od subjekata na području kojeg opslužujemo. Najava letova iznimno renomiranog prijevoznika kao što je Turkish Airlines je činjenica i izazov za kojeg se želimo na najbolji mogući način pripremiti, bas kao sto činimo za vise od 50 prijevoznika koji ce ove godine poduzeti letenje prema našoj destinaciji. Ukoliko ce se od rečene najave odustati, onda vas uvjeravam da to neće biti radi pripremljenosti koju stručne službe aerodroma poduzimaju kako bi se ona ostvarila- odgovorio je na naš upit direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Inače, Turkish Airlines na relaciji Istanbul-Dubrovnik trebao bi početi letjeti od lipnja.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist