Aktualno

“To su nebulozne izjave i besmislice”

"To su nebulozne izjave i besmislice"

Povodom istupa ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine te člana Nadzornog odbora HAC-a Ivana Dadića o prometnoj povezanosti juga države priopćenjem se oglasio župan Nikola Dobroslavić.

„Još jednom u nepunih stotinu dana od kada je nova Vlada preuzela odgovornost za upravljanje državom svjedoci smo neprihvatljivog  ponašanja prema krajnjem jugu države.

 
Posebno su nebulozne izjave poput ovih od stanovitog gospodina Dadića iz Hrvatskih autocesta o tome kako se nitko u sezoni ne miče iz Dubrovnika, da treba pričekati desetak godina da BiH uđe u Europsku uniju te da nije siguran da bi autocesta donijela veliku korist jugu države.

To su zaista nevjerojatno olako izrečene besmislice i čudimo se kako se takve izjave kao navodno relevantne uopće mogu naći u medijima.
 
Rijeka i Split su povezani autocestom, pa iako bi ova dionica do Žute Lokve bila poboljšanje te veze, smatram da je neophodno da se najprije hrvatski jug poveže s maticom Domovinom te da se izbjegne dvostruki prelazak državne granice.

Nevjerojatno je da mi, kao jedini eksteritorij u EU, za prelazak u drugi dio županije, a time i drugi dio države, moramo prelaziti državnu granicu na dva mjesta.
 
Ovakve izjave i najave nama su neprihvatljive i s pravom izazivaju ogorčenje kod građana diljem Županije.

Nakon ulaska u EU i dolaskom šengenskog režima procedura na granici će biti još kompliciranija, što je veliki problem i za nas i za turiste.

To nas  sve stavlja u neravnopravan položaj. Cijela je Hrvatska povezana, a jedino je naša Županija ostala. Stoga smatramo da smo bili dugo na čekanju i da je na nas došao red.

Ova Županija to zaslužuje i obveza je Hrvatske da za svoj Dubrovnik to učini.
 
Stoga pozivam Vladu da poštuje Deklaraciju o prometnoj izoliranosti Dubrovačko-neretvanske županije, koju smo jednoglasno donijeli na Županijskoj skupštini 2009. godine, te da poštuje zaključke koje smo donijeli na posljednjoj sjednici Skupštine odnosno da nastavi s gradnjom Pelješkog most i autoceste do Dubrovnika preko hrvatskog teritorija i da na taj način Hrvatsku konačno spoji u jednu cjelinu.“ – stoji u županovoj reakciji.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist