Natrag
22.8.2017 01:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

TKO SE LAŽNO REKLAMIRA? Niču nelegalni hosteli po Dubrovniku

13.9.2015 @ 22:49 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Dubrovnik je u zadnje dvije godine od jednog registriranog hostela došao na njih sedam pa bi se dalo zaključiti kako će se trend rasta ove vrste smještaja nastaviti i u sezonama koje dolaze.

Hosteli su inače uglavnom namijenjeni za smještaj mlađe populacije turista zbog prihvaljivih cijena. Ipak, njihov udio u noćenjima danas je u Dubrovniku zanemariv budući da ta brojka čini tek 0,7 posto.

No, kad u specijalizirane internetske tražilice upišete ‘hosteli u Dubrovniku’ ‘iskočit’ će vam puno veći broj njih nego ih je registrirano. Naime, registriranih i kategoriziranih hostela u Dubrovniku je sedam, što nam je potvrđeno, odnosno njihov popis dostavljen nam je iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. No, ukoliko se ‘prošetate’ tražilicama u potrazi za hostelskim smještajem doći ćete do puno većeg broja hostela, koji to očito nisu, ali se takvima reklamiraju i pokušavaju pod tim pojmom prodati. Jer nisu registrirani ni kategorizirani u toj vrsti smještaja pa samim tim ni evidentirani u Turističkoj zajednici kao hosteli već u kategoriji privatnog smještaja. Ovakav trend prisutan je zadnjih nekoliko godina na cijeloj hrvatskoj obali, ponajprije u Splitu, ali i u Puli, Dubrovniku… o čemu svjedoče i novinski članci, a potvrdio nam je i glavni drektor Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza Tihomir Plejić.

 

Šire o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od 9. rujna.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana