Grad

Tko ostaje otvoren tijekom zime? Doček Nove godine u samo dva gradska hotela

Excelsior

Nakon (pre)zaposlenog ljeta dubrovačka zima ponovno je donijela hladnu letargiju. Turisti su otišli, butige se pozatvarale, a i dobar dio dubrovačkih hotela odlučio je zatvoriti svoja vrata.

Blago poboljšanje donijet će tek božićni i novogodišnji praznici, a DuList je odlučio provjeriti koliko gostiju uopće možemo očekivati, kao i koji hoteli imaju organiziran ikakav program dočeka Nove godine.

Mnogi već zatvorili
Veliki dio dubrovačkih hotela već je zatvorilo svoja vrata ili će to uskoro napraviti. Prema informacijama koje su nam dostavili, od cjelokupne JLH grupacije tijekom zime otvoren je samo hotel Excelsior, a za novogodišnje blagdane radit će i hotel Bellevue. Zatvoreni su i svi objekti pod kapom hotela Maestral, isto vrijedi za hotel Lapad i grupaciju Valamar. S druge strane svoja vrata nisu zatvorili Importanne Resort (izuzv hotela Neptune), Radisson Blu, Hilton Imperijal i Rixos Libertas.

Samo dva dočeka
Od svih otvorenih hotela, program dočeka Nove godine organiziraju samo njih dva – Excelsior i Radisson Blu, odnosno Dubrovački vrtovi sunca.
‘Od svih hotela grupacije Adriatic Luxury Hotels u Dubrovniku tijekom zime otvoren je jedino Hotel Excelsior dok će za novogodišnje blagdane raditi i Hotel Bellevue. Proslava novogodišnje noći i ove je godine organizirana u kultnom dubrovačkom Hotelu Excelsior koji je pripremio bogat i sofisticiran program za goste koji planiraju Silvesterovo provesti u Dubrovniku. Ponuda najluđe večeri u godini uključuje koktel dobrodošlice, raskošnu večeru od sedam slijedova u restoranu Salin te ponoćni šampanjac uz novogodišnji vatromet s pogledom na povijesnu jezgru, a sve to uz jedinstveni glazbeni program koji će evocirati razdoblje zlatnih godina jazza, swinga i bluesa’, odgovorili su na naš upit iz JLH-a
Kako ističu, ‘cijena novogodišnje večere u Hotelu Excelsioru, koja uključuje prigodan novogodišnji program te vrhunske gastro delicije majstora kuhinje je 110 eura po osobi.
Za goste koje dolaze u Dubrovnik pripremljeni su prigodni novogodišnji paketi koji uključuju i doček te smještaj u jednoj od luksuznih soba ili apartmana kultnoga Hotela Excelsior. Cijene smještaja ovise o duljini boravka kao i kategoriji odabrane sobe. Tako se primjerice smještaj u Excelsioru za dva dana može pronaći već od 220 eura’, poručili su iz JLH te dalje napominju kako će ostali hoteli grupacije svoja vrata otvoriti tijekom ožujka 2015.
Osim Excelsiora, 2015. godinu naši sugrađani mogu dočekati i u Radisson Blu hotelu.
‘Resort Dubrovački Vrtovi Sunca otvoren je tijekom cijele godine. Tijekom Božića i Nove godine kao i prethodnih godina imamo organiziran zabavni program’, poručili su iz Radissona.
‘I ove godine pripremili smo spektakularan novogodišnji program pun zabavnih sadržaja uz novogodišnju gala večeru i koncert Nena Belana & Fiumensa te Zaratino Benda dok će 1.1.2015. uz večeru goste zabavljati bend Libar.
Od ostalih hotela koji ostaju otvoreni, tu je Hilton Imperijal koji nema organiziran program za sam doček, ali zato ima razne blagdanske programe.
‘Za ovo predblagdansko vrijeme pripremili smo brojne zanimljivosti. Počevši od humanitarnih akcija za djecu Doma Maslina, te tombule organizirane za štićenike Doma Domus Christi. Sve ostale razveselit će specijalne ponude poput Imperiala popodne, koji će ponovno biti aktiviran u periodu između Božića i Nove godine. U istom razdoblju naši gosti moći će koristiti Happy Hour – poseban popust od 30% na cijene pića na našem baru. U Restoranu Porat posebna ponuda počinje Danima Bakalara u razdoblju od 20. – 24.12., te posebnom Božićnom večerom na Badnjak. Za kraj ostaje posebna buffet tematska večera 29.12., te Gala večera na 31.12. koja se kao i prethodnih godina nastavlja na doček na Stradunu’, zaključuju iz Hilton Imperijala.
Za kraj treba napomenuti kako otvoreni ostaju i hoteli Importanne grupacije (Royal Palm, Royal Princess, te Ariston) kao i Rixos Libertas. Svima je zajedničko što, kako kažu, imaju izvrsnu popunjenost tijekom božićnih/novogodišnjih praznika, dok su za siječanj i veljaču najave popunjenosti, kao i svima ostalima slabe.

Turistička zajednica: Očekujemo pet tisuća gostiju
Iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika su odgovarajući na naš upit istaknuli kako će tijekom nadolazećih praznika u prvom redu u našem gradu biti domaći gosti, te gosti iz susjednih zemalja.
‘Za novogodišnje blagdane očekujemo oko pet tisuća posjetitelja uglavnom iz zemalja regije i Hrvatske. Dubrovnik je što se tiče avionskih linija zimi vrlo loše povezan, osim izravne linije za London koju dva puta tjedno održava British Airways. Svi međunarodni letovi odvijaju se preko Zagreba, a važno je napomenuti i da je broj sjedišta iz Zagreba prema Dubrovniku smanjen’, odgovorili su nam iz TZ-a Grada Dubrovnika, te dalje napominju kako su za ‘sve goste koji u gradu borave više od tri noći priredili program subotom ujutro koji uključuje besplatno razgledavanje grada sa stručnim vodičem u trajanju od sat i pol, nakon čega FA Linđo izvodi koncert u Kinu Sloboda, što je svojevrstan poklon svim posjetiteljima grada u zimskom razdoblju’, zaključuju iz TZ Grada Dubrovnika.

Radisson

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist