Grad

TKO JE TU LUD? Grad se hvali da je kvarat milijuna kuna bacio u vjetar

Zrakoplov Croatia Airlinesa

Grad Dubrovnik je s današnjim danom, 21. studenog, na račune građana isplatio sva zaostala sredstva namijenjena za subvenciju zrakoplovnih karata Dubrovnik – Zagreb i obratno. Isplatom u iznosu od 222.200,50 kuna podmirena su sva dugovanja prema korisnicima Zračnog most koja su nastala u razdoblju od 15. rujna do 15. studenog, pišu iz gradske uprave.

Nastavljaju kako je ‘isplaćeni iznos za subvenciju zračnog mosta osiguran je rebalansom proračuna, a do kraja ovog mjeseca očekuju se i isplate subvencija za cestarine. Ukupno u 2016. godini zaključno s današnjim danom na račune građama isplaćeno je 1.349.491,00 kuna za 10828 karata. Zaprimanje zahtjeva nastavlja se i dalje. Podsjećaju se korisnici Zračnog mosta da je 17. studenog stupio na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o subvencioniranju karata na relaciji Dubrovnik – Zagreb i obratno’.

‘Novim Pravilnikom definirani su rokovi za predaju dokumentacije potrebne za ostvarenje subvencije. Tako prema dopunjenom i izmijenjenom Pravilniku rok za predaju potrebne dokumentacije iznosi 90 dana od završetka putovanja. Također, prema novom Pravilniku precizirano je i da subvencije ne mogu ostvariti oni putnici kojima je Zagreb bio transferna luka za daljnje putovanje’, napominje se u njihovom priopćenju.

Tko je tu lud?

Ovakvo priopćenje iz gradske uprave zaista graniči s dobrim ukusom kad se uzme u obzir sve što se izdogađalo oko tih nesretnih subvencija za zrakoplovne karte. Naime, sam gradonačelnik Vlahušić u nekoliko je navrata javno pljuvao po Croatiji Airlines zbog toga što se eto baš potrefilo da su cijene karata poskupjele u isto vrijeme kada su uvedene subvencije (na stranu činjenica da je to odbijao priznati skoro dvije godine).

U tim uvjetima sasvim je jasno kako subvencije koje Grad daje idu svugdje osim građanima, a kao protuuslugu nacionalni avioprijevoznik je primjerice ukinuo liniju za Rim, a oko veze s Frankfurtom uspješno je odradio rutinu razmaženog derišta u butizi i na koncu zaprimio izdašnu milijunsku subvenciju kroz dubrovački javni novac.

Čestitke svim uključenima!

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist