Aktualno

TKO JE NOVI NAČELNIK Policijska uprava dubrovačko-neretvanska od sutra bez vodstva

TKO JE NOVI NAČELNIK Policijska uprava dubrovačko-neretvanska od sutra bez vodstva

Dosadašnjem načelniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonćiju Radibratoviću u utorak 19. rujna ističe mandat na toj dužnosti, a još uvijek nije poznato tko će zasjesti u načelničku fotelju nakon njega.

Kako je već od ranije poznato, Radibratović bi htio novi mandat na čelnom mjestu županijskih ‘plavaca’, a o njegovom protukandidatu, sadašnjem načelniku Odjela policije Ivanu Pavličeviću, lokalni su se mediji u protekla dva dana raspisali, ponajprije zbog navodnih propusta u postupanju tijekom istrage nad skupinom dilera, za što u Ministarstvu nisu našli sumnju na mogući krimen.

-Trenutno je u tijeku provedba postupka po internom oglasu za imenovanje načelnika 18 policijskih uprava. Povjerenstvo je provelo testiranje i razgovor sa svim kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete te je Izvješće o provedenom postupku s rang listama po pojedinim radnim mjestima dostavilo glavnom ravnatelju policije. Odredbom članka 61. stavka 2. Zakona o policiji, propisano je da ministar unutarnjih poslova na prijedlog glavnog ravnatelja policije imenuje načelnika policijske uprave, a odredbom stavka 3. istog članka propisano je da će prije podnošenja prijedloga glavni ravnatelj policije zatražiti mišljenje županijske skupštine odnosno skupštine Grada Zagreba. Rok na koji su imenovani sadašnji načelnici policijskih uprava traje do 19. rujna 2017. godine, istekom kojeg će ministar, na prijedlog glavnog ravnatelja policije, imenovati načelnike te će tada podaci o imenovanima biti i javno dostupni – kazali su nam iz MUP-a o procesu izbora novog načelnika PUDN.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist