Politika

TKO JE BOŽO PETROV Htio biti fratar pa postao psihijatar i otac troje djece

TKO JE BOŽO PETROV Htio biti fratar pa postao psihijatar i otac troje djece

Vođa MOST-a nezavisnih lista i trenutno metkovski gradonačelnik Božo Petrov do pred godinu dana široj hrvatskoj javnosti bio je poprilična nepoznanica. Ipak, mudrom kampanjom i izborom pravih partnera osigurao je svojoj stranci čak 19 mandata.

Rođen 1979. godine u Metkoviću, Petrov je nakon završene osnovne škole otišao u sjemenište u Sinju, gdje je završio Klasičnu gimnaziju. Potom je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Mostaru pa specijalizirao psihijatriju u Kliničkoj bolnici Vrapče u Zagrebu, da bi se na kraju zaposlio u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Oženjen je i otac troje djece, a mediji često ističu i kako je njegova obitelj tradicionalna i katolička, uvijek u vrlo bliskim odnosima s lokalnim svećenicima.

Od lipnja 2013. godine Petrov obnaša dužnost gradonačelnika Metkovića, a na toj poziciji naslijedio je Stipu Gabrića Jamba. Njegova stranka MOST najprije je postala vodeća politička stranka u Metkoviću, ali se s vremenom Petrov počeo povezivati i s drugim lokalnim listama diljem Hrvatske. Na izborima za Županijsku skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije iste godine MOST je dobio 4 mandata.

Čim je stupio na dužnost, Petrov je srezao svoja i primanja gradske uprave na minimalac, što ga je dovelo pod povećalo nacionalne javnosti. Od ‘nekog tamo’ gradonačelnika postao je sve istaknutiji politički akter. S nekolicinom istomišljenika i nezavisnih lista iz hrvatskih općina i gradova uspostavio je mrežu koju je gradio sve do ovih izbora, a svojim javnim istupima i potezima (poput potpisivanja izjave kod javnog bilježnika da neće koalirati ni s jednom od vodećih stranaka) podizao je rejting svojoj političkoj opciji.. Očito uspješno, jer je uspio osvojiti 19 mandata u Hrvatskom saboru.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist