Politika

Tko duguje, a tko uredno plaća

Povodom prošlotjednih događanja tajnik Dalmatinskog regionalnog saveza HNS-a Valentin Dujmović poslao je priopćenje u kojem tvrdi kako je „pravo svakog pojedinca izlazak iz stranke, ali neistinite izjave odraz su vlastitog morala.“

Donosimo ga u cijelosti:
 
„Neistine koje se kroz medije već danima plasiraju u javnost imaju za cilj diskreditiranje HNS-a i stoga se smatram obveznim reagirati. Smatram da plaćanje Pravilnikom definiranih financijskih obveza za naknade koje proizlaze iz Nadzornih odbora, Upravnih vijeća, određenih pozicija ili drugih funkcija na koje postavlja ili predlaže stranka, treba biti sasvim normalno i na prvom mjestu svakom našem dužnosniku. Na žalost, ima onih koji su HNS iskoristili kako bi se "dočepali" radnog mjesta, mjesta u Nadzornim odborima, vijeću i slično, a pritom su u potpunosti zaboravili da ih je Stranka podržala i da su dobili priliku brinuti se o javnom interesu upravo i jedino zahvaljujući Stranci.
Apsolutno sam šokiran, ali i razočaran izjavama pojedinih, dosad već bivših članova, koji su prije manje od mjesec dana kolegama u predsjedništvu tvrdili da su podmirili svoj dug prema Stranci i da za to imaju uplatnice. No, dokazati da to nije istina bilo je jednostavno običnim ispisom prometa po žiro računu i blagajni Županijske organizacije tako da su tim izjavama diskreditirali jedino sami sebe, a nama uopće nije jasno s kojim ciljem su lagali.
Svako kršenje financijskih obveza, prvenstveno je moralno neodgovorno, a potom i loš uzor za kolege, ali i buduće generacije.

Nakon pregleda financijskog poslovanja ŽO HNS-a, bilo je lako zaključiti tko duguje, a tko uredno plaća naknade. S obzirom na to, mogu odgovorno tvrditi da Andro Vlahušić nikada nije dugovao Stranci više uzastopnih naknada, a pogotovo da nije platio nijednu naknadu više od šest mjeseci. Dapače, u njegovu slučaju, česte su bile i pretplate. Suprotno tome, nekoliko drugih kolega protiv kojih se zbog toga vodi postupak pred Sudom časti HNS-a, shvativši kakve bi mogle biti posljedice njihova ponašanja, očito su pokušali preduhitriti proceduru i sami napustili Stranku, uz naravno izmišljene razloge odlaska.
HNS je demokratska i liberalna stranka u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i pravo na iskorištavanje Stranke za ostvarivanje svojih privatnih interesa. Legitimno je pravo svakog pojedinca izlazak iz Stranke, kao i najava političkog djelovanja u okviru drugih političkih organizacija. Ipak, iznošenje neistina, a pritom prozivanje drugih za nemoral, dovoljno govori isključivo o interesima i moralu onih koji se takvim sredstvima služe.“
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist