DuList IN

TKO BI IM ODOLIO? Dubrovčani osmislili ‘Game of Thrones’ koktele!

TKO BI IM ODOLIO? Dubrovčani osmislili 'Game of Thrones' koktele!

Nakon što je serija Game of Thrones učinila Dubrovnik još popularnijim i atraktivnijim za turiste, od ove godine u gradu možete zaigrati i Game of Cocktails!

To je, naime, naziv jedinstvene koktel karte koju su osmislila trojica dubrovačkih mixologa Frano Stjepović, Leo Bautović i Mario Saulan. Karta je inspirirana likovima, mjestima i događajima iz serije Game of Thrones, s posebnim naglaskom na one vezane za Dubrovnik. Tako možete kušati kakvog je okusa Walk of Shame ili koliko je The Imp zapravo malen. U recepturama su se koristili neobični sastojci koji su povezani s nazivima koktela kao što su: crno vino, bitteri, spiced rumovi, likeri od ljubičice i pimento, puree od bundeve i crnih trešanja. Koristili su se prepoznatljivi domaći okusi liker maraschino i bazga ,sirupi od lavande ruzmarina i mnogi drugi.

Saulan i Bautović otprije su poznati promotori Dubrovnika i Hrvatske zapaženim rezultatima na brojnim barmenskim natjecanjima unutar i izvan zemlje. Također, Frano Stjepović predsjednik je Hrvatske udruge barmena i veliki promotor našeg grada i zemlje na mnogim svjetskim prvenstvima. Oni su autori mnogih koktel karti i unutar i izvan našeg grada. U okviru Hrvatske udruge barmena započela je aktivnošću Akademiju za barmene gdje će se polaznici moći kvalitetno educirati u mixologiji u pripremanju koktela uz najsuvremenije trendove.

Vizija Hrvatske udruge barmena već odavno je omogućiti edukaciju zaposlenicima u turističko-ugostiteljskom sektoru ne samo onima koji dolaze, već i onima koji su u struci, upoznavanje i usvajanje novih znanja i vještina u sljubljivanju novih okusa u modernoj mixologiji koji su nam na raspolaganju trenutno, kao i dekoracija koja nezaobilazno prati barske mješavine.

Game of Cocktails karta zasigurno je obogatila ponudu sadržaja u gradu, a može se naći u nekoliko dubrovačkih ugostiteljskih objekata.

Program edukacije kreće krajem rujna, gdje su osmislili program za bariste i sommeliere također pod nazivom Cocktail, Café, Bar. Kraći edukativni programi mogući su i sada.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist