Kultura

‘TJESKOBA’ NAŠIH DANA Objavljena nova zbirka pjesama Zdravka Ostojića

'TJESKOBA' NAŠIH DANA Objavljena nova zbirka pjesama Zdravka Ostojića

Ovih dana objavljena je nova zbirka pjesama Zdravka Ostojića „Tjeskoba“, uz veliku pomoć Grada Dubrovnika i Društva dubrovačkih pisaca.

Nove su to pjesme Zdravka Ostojića, njegova već petnaesta objavljena knjiga, ovaj put ponajviše posvećena starijim čitateljima. Recenzent, autor pogovora i lektor knjige je prof. Maja Milošević, naslovnu stranicu ilustrirali su Saša Peševski i Rikardo Druškić, koji je i autor svih ilustracija u knjizi, a knjiga je tiskana u Alfa 2. u Dubrovniku.

Ostojićeve pjesme su „kao krik za slobodom duše“ ili „kao protok vremena u kojem za pjesnika sve ostaje isto, no na kraju ipak ostaje nada“ kako je u svom pogovoru zapisala Maja Milošević, dodavši i kako „u zbirci pjesama „Tjeskoba“ Zdravka Ostojića svi možemo pronaći dio sebe. Onaj mračni, skriveni, usamljeni dio koji vapi za svjetlošću, duhovnošću i mirom. Onaj dio koji je još uvijek nevino dijete u nama!“

Autor Zdravko Ostojić rođen je 1933. u Čapljini, veći dio života proveo je u Sarajevu, dugo godina bio je urednik i autor mnogih emisija TV Sarajevo, od kojih starije generacije svakako pamte popularni kviz za mlade „Pet plus“ kojeg je uz Ostojića vodila tada jako popularna devetogodišnja djevojčica Branka uz lutka Medu. Godinama je bio urednik popularnog dječjeg lista „Male novine“, napisao je do sada četrnaest knjiga pjesama i proze, nekoliko dramskih tekstova, te veliki broj priloga za razne tiskovine. Njegovo posljednje radno mjesto je direktor Drame u sarajevskom Narodnom pozorištu. Zadnjih godina stalno živi u Dubrovniku.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist