Crna kronika

TJEDAN NA PROMETNICAMA Šest prometnih, pet ozlijeđenih

TJEDAN NA PROMETNICAMA Šest prometnih, pet ozlijeđenih

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u proteklom je tjednu zabilježeno šest prometnih nesreća. Radi s o dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene.

Inače, protekli je tjedan na području svih država Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL (Europska mreža prometne policije-nevladina organizacija) kroz redovan nadzor prometa proveden i pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su zbog nekorištenja pojasa prekršajno sankcionirana 232 vozača, od kojih je policija 128 vozača pismeno upozorila.

Također, iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako su u prometnoj nesreći koja se dogodila 15. ožujka oko 2.45 sati na Putu Sv. Nikole na Korčuli dvije osobe teže ozlijeđene.

Naime, krećući se kolnikom navedene ulice suprotnim smjerom i prije stjecanja prava na upravljanje, 17-godišnji vozač je mopedom dubrovačkih registracijskih oznaka udario u stakleni pano uslijed čega su on i njegov 16-godišnji suputnik teže ozlijeđeni. Nakon ukazane liječničke pomoći obojica mladića su zadržani na liječenju u splitskoj bolnici.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist