Politika

TIM ZA TOMA ‘Karamarko ima moju punu podršku’

TIM ZA TOMA 'Karamarko ima moju punu podršku'

Premijer Tihomir Orešković potvrdio je u petak kako će Vlada na telefonskoj sjednici odlučiti o zahtjevu oporbe za opozivom prvog podpredsjednika Tomislava Karamarka.

Također je izjavio kako će Karamarko imati njegovu punu potporu, a kako institucije moraju ustvrditi je li bio u sukobu interesa, donosi Index.hr.

– Gospodin Karamarko će imati moju potporu (…) Mislim da trebamo dopustiti institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke. To je moj stav. Mislim da još nismo čuli što institucije imaju za reći i gospodin Karamarko ima moju podršku”, kazao je Orešković za Index, svjestan suprotnog stava Boža Petrova.

Na pitanje može li Vlada operativno funkcionirati uz oštar sukob dvojice podpredsjednika, uzvratio je kako situacija nije dobra.

Orešković je istaknuo kako je uvjeren da će prevladati razum i da ‘ljudi neće gledati svoje interese, nego interes građana Hrvatske, a njihov je interes da ova vlada opstane, da radimo na onom što smo započeli’.

Premijer ne vjeruje u preslagivanja u Vladi, a ističe kako se nada da će Sabor što prije odlučiti o Karamarku, kako bi Vlada nastavila raditi.

Više čitajte ovdje.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist