Zanimljivosti

Tian Tian Xiang Shang: (N)ova epizoda popularne kineske emisije snimala se i u Dubrovniku

Tian Tian Xiang Shang: (N)ova epizoda popularne kineske emisije snimala se i u Dubrovniku

Kineska televizijska ekipa koja se ‘krije’ pod imenom emisije Tian Tian Xiang Shang (TTXS) boravila je u Zagrebu i u Dubrovniku, snimajući epizodu koja će, po svemu sudeći, biti hit među našim posjetiteljima s Dalekog Istoka.

U prijevodu “Dobro uči i napreduj više svaki dan’ emisija je koja snima šaljive priloge o Hrvatskoj, ljudima, kulturi, hrani, glazbi… A ekipu su kroz Lijepu Našu proveli Miroslav Ćiro Blažević, Jelena Rozga, Ana Rucner i Maksim Mrvica, koji u Kini već odavno ima status zvijezde. Uz to, epizoda o Hrvatskoj zvat će se baš po njegovoj skladbi ‘Croatian Rhapsody’ koja je u Kini najveći Maksimov hit.

Kineze je osim viznog režima te (ne)izravnog leta, zanimalo i koliko dana godišnjeg odmora Hrvati koriste, koliko traje porodiljni dopust, je li Hrvatska sigurna, te koje su glavne razlike između dvaju zemalja, odnosno naroda, piše Večernji list.

Ukupno 90 minuta showa na temu Hrvatske emitirat će se 15. prosinca, a trebalo bi ga gledati i do milijardu osoba, koliko ih općenito pokriva Hunan TV. No, broj gledatelja mogao bi se i povećati s obzirom da se emisiju može gledati i putem internetskih linkova i pratiti na društvenim mrežama. Budući da njihov satelitski program redovito prate gledatelji u Makau, Hong Kongu i Tajvanu, kao i kineska dijaspora u Sjevernoj Americi, Japanu, Australiji i Europi, brojke bi mogle biti značajno više navodi se dalje u napisu. Neke od zemalja koje su već na svojem terenu, a potom i u Kini snimale TTXS, poput Češke i Danske, zabilježile su u mjesecima nakon emitiranja ubrzan porast broja turista s Dalekog istoka, a time i veću zaradu. Show ima četiri voditelja, a svo četvero uživa status megazvijezda u Kini.

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist