Natrag
18.8.2017 06:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

TERORISTIČKI NAPADI U PARIZU Više od 120 mrtvih

14.11.2015 @ 8:48 Dulist Aktualno

Podijelite:

Najmanje 120 ljudi ubijeno je, a oko 200 ih je ranjeno u sinoćnjim istodobnim napadima u Parizu. Najveća tragedija dogodila se nakon što su teroristi za taoce uzeli ljude u koncertnoj dvorani Bataclan u središtu grada gdje je koncert imala američka grupa ‘Eagles of Death Metal’.
Oko jedan sat u noći policija je upala u dvoranu i ubila najmanje trojicu terorista. Ranjeno je nekoliko specijalca, a CNN je javio da je 118 talaca ubijeno u dvorani, vjerojatno prije nego je policija ušla unutra. Napadi u Parizu dogodili su se na barem sedam lokacija. Eksplozije su se čule u blizini stadiona Stade de France gdje se odigravala nogometna utakmica Francuska-Njemačka na kojoj je bio i francuski predsjednik Francois Hollande

Usklađeni napadi vatrenim oružjem i bombama su se dogodili dok je Francuska, osnivački član koalicije predvođene SAD-om koja izvodi zračne udare na borce Islamske države u Siriji i Iraku, u stanju povišene pripravnosti na terorističke napade uoči svjetske klimatske konferencije koja počinje kasnije u studenom.

Zapadni sigurnosni izvori rekli su kako sumnjaju da islamistička militantna skupina stoji iza ovoga pokolja, a ubijeno je osam terorista dok se traga za njihovim eventualnim pomagačima.
Na stranicama MVEP-i nema informacija o eventualnim hrvatskim državljanima u Francuskoj.

 

FOTO: Screenshot Twitter

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana