Politika

Terezina Orlić zadovoljna kampanjom, Vićan: Pregovarat ćemo!

Terezina Orlić zadovoljna kampanjom, Vićan: Pregovarat ćemo!

U izbornom stožeru Dubrovačkog Demokratskog Sabora, u popularno zvanoj ‘Baraci’, vlada poprilično tiha i mirna atmosfera. U skladu s izbornim rezultatima nestranačka kandidatkinja za gradonačelnicu Terezina Orlić nije željela komentirati prve neslužbene rezultate, no dala je svoje viđenje završene kampanje.

– Vidjet ćemo konačne rezultate za sat – dva. Po  svemu sudeći smo između tri i četiri mandata za Gradsko vijeće. S obzirom na prvu političku kampanju ja sam osobno zadovoljna. Zahvaljujem se  svima koji su danas izašli na izbore, a posebno našim biračima koji su glasovali za DDS i mene kao kandidatkinju za gradonačelnicu Grada Dubrovnika.

U procjenama prvih rezultata bio je otvoreniji predsjednik DDS-a Pero Vićan koji nije skrivao nezadovoljstvo:

– Nismo zadovoljni postignutim rezultatima. Ni u Gradu, ni u Županiji, ni u Primorju, a ni u Konavlima u konačnici. To vjerojatno ide u pravcu kojeg sam najavio – stavljanje mog mandata u stranci na raspolaganje. Nismo uspjeli u Gradu zadržati četiri vijećnićka mjesta, sada smo negdje na tri – rekao je Pero Vićan,  koji je čestitao Matu Frankoviću i HDZ-u na sjajnom rezultatu. Vićan nije želio komentirati rezultate drugih stranaka, nije želio večeras komentirati.

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu odgovorio je kako to u ovom trenutku ne može reći.

Nećemo bez određenih razgovora podržati nikoga. Kada obavimo razgovore, ako netko od kandidata za drugi krug bude tražio da s nama razgovara, razgovarat ćemo sa svima. Kada obavimo te razgovore na Predsjedništvu stranke donijet ćemo odluku koga podržati u drugom krugu – izjavio je Vićan, a na pitanje koga vidi u budućnosti na čelu DDS-a, odgovorio je kako priželjkuje ženu!

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist