Vaše vijesti

Teo Trostmann: U kojem grmu leži Pernar?

Teo Trostmann: U kojem grmu leži Pernar?

Natprosječno inteligentan, bez dlake na jeziku, narcisoidan i mlađahan Ivan Pernar je sebe odlično pronašao u politici. Zašto ga smatram izuzetno štetnim, pa potencijalno i opasnim?
U Hrvatskoj je bio niz pokušaja da se stvori treća opcija, jer unatoč dobrim izbornim rezultatima tzv.ljevice (SDP) i tzv. desnice (HDZ) očita je zasićenost naroda politikom i razočaranje.
Tu se otvorio silan prostor za demagoge iz Živog zida, koji su iskoristili očaj ljudi pogođenih lihvarskim kreditima (psb. u “švicarcima”),te su izazvali medijsku pažnju sprječavanjem deložacija istih. Naravno banka je nakon drugog ili trećeg pokušaja uspjela u svojoj nakani, te troškove deložacije uredno naplatila od oštećenih žrtava. Dakle to je ona obrana tipa “udari ga još jedanput ako se usuđuješ!”.
Banke uistinu jesu generator krize sa svojom megalomanskim plasmanima, ali nećemo ovdje zamarati sa makroekonomijom, kapitalizmom, hiperprodukcijom, zlatnim rezervama i vanjskom trgovinom – jednostavno ćemo konstatirati da privatnik nema kapital potreban da kupi stan ili pokrene posao, a na državi je da regulira odnose banka – klijent na razuman način.
Prečesto su političari u raljama krupnog kapitala, ali rješenje nije izigravati Robina Hooda, ili poput svjetskog megazločinca i psihopata komunista Pola Pota u Kambodži ukinuti novac po receptu koji su već poznavali masoni.
Odgovorna država ne bi dopustila prodaju hotela, banaka, INA-e (upravo od strane dr. Sanadera s kojim je Pernar kao član HDZ-a bio fasciniran, a koji je kao što znamo uz dobre usluge raširio krila Raiffeisenu, iako je priča sa INA – om započela već u doba Račana, kao i uvećanje našeg vanjskoga duga).
Tu je i Rohatinski koji je državno zlato pretvorio u papire te gđa. Pusić koja je INA-u izvela iz Sirije gdje je bila vlasnik nalazišta vrijednih desetke milijardi dolara.
Druga zanimljiva stvar je podrška Pernarova dr. Vlahušiću, čovjeku koji je imao nekoliko velikih afera (Šipan,Revelin npr.) i koji je bio protiv gradnje na Srđu, da bi postavši vlast “okrenuo pilu naopako”. Da, i kod Omble i kod Srđa nije bilo čuti Pernara niti Sinčića.
Zašto Pernar podržava dr. Vlahušića?
Haenesovac Stipe Mesić koji je razvio korisne veze sa ruskim i centralnoazijskim kapitalom, te Ivan Vrdoljak koji simpatizira ruske energetske projekte dokazuju da HNS može imati (kao stranka koja je prozapadna,neoliberalna) i simpatije prema Rusima, kao i Pernar.
Ili se radi o podršci izravnom konkurentu MOST-a u epicentru MOST-ovoga biračkoga tijela, južnoj Dalmaciji?
Treća stvar koja dokazuje da Pernar ne zna strategijski razmišljati jest poziv Hrvatima BiH da se okrenu Sarajevu!
U Sarajevu danas nema niti 5 posto Hrvata, a bošnjačka visoka politika naginje i EU i Turskoj.
Ja se uvijek zalažem za jedinstvenu BiH, ali Hrvatima je najprije bliži Tomislavgrad ili Mostar, a Sarajevo kao glavni grad je mjesto Skupštine u kojoj se postižu dogovori među ravnopravnim narodima i donose političke odluke.
Ekonomski i kulturno Hrvati BiH mogu naginjati i Splitu i Makarskoj i Dubrovniku,ali i Zagrebu.
Uostalom ja ne mislim soliti pamet ljudima koji tamo žive, iako me zabrinjava nesloga triju naroda i uplitanje velikih sila u tu krhku državu.
Vrijeđa moj intelekt kada jedan mladi čovjek sebe uspoređuje s Isusom (da ne nabrajam babe i žabe i bebe), a da drugi mladoliki Sinčić sa Isus imidžom šeta po lađi i apartmanu Blagaićevom koji bi od Šolte i Pelješca činio Manhattan – što baš i nije kristološki cilj razvoja društva i čovjeka.
Poznavajući naš narod nije isključeno daljnje metastaziranje opskurnih političkih stranaka i opcija.
Savjetujem let daleko iznad Pernarovog gnijezda.

P.S Pogledati za domaći rad obvezno duel Pernar – Pašk Kačinari.

Teo Trostmann

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist