Sport

Tata Mario Konjuh: Oduševljeni smo!

Tata Mario Konjuh: Oduševljeni smo!

Presretni smo i oduševljeni! Očekivali smo dobar rezultat, ali ovo napraviti – finale singla i osvajanje parova. Nadam se da će sutra u finalu singla napraviti još jedan korak i dokazati da je u ovom trenu najbolja juniorka svijeta – izjavio je za duList Mario Konjuh, otac sjajne dubrovačke tenisačice Ane Konjuh, nakon Aninog osvajanja turnira parova na Australian Openu.

– Da je najbolja će vjerojatno potvrditi i nova juniorska lista u ponedjeljak, gdje očekujemo da će biti prva – rekao je tata Konjuh, dodavši kako se Ana trenutno odmara za finalni meč koji je na rasporedu noćas negdje iza 2 sata po hrvatskom vremenu.

– Vrlo kratko smo se čuli. Čestitao sam joj i prenio čestitke svih iz Grada. Ona je spremna za finale, pozna protivnicu, već su igrale dva puta i oba puta je Ana bila bolja. Međutim, ipak je ovo novo finale i tu ne bih kalkulirao, obje su dobre igračice. Siniakova je malo odmornija jer je odigrala manje mečeva, ali je Ana raznovrsnija i kompletnija igračica. Pretpostavljam da će odlučivati nijanse i da će biti tvrd i neizvjestan meč do kraja – najavio je meč finala Mario Konjuh.

Zamolili smo ga da nam prokomentira situaciju iz današnjeg finala, kada su Konjuh i Zhao u ključnim trenucima zadržale koncetraciju i sa 5:7 napravile niz od 5 poena za 10:7 i konačnu pobjedu. za takav pothvat trebali su živci od čelika?

– Toliko je bilo napeto da nisam mogao pratiti svaki poen, nego sam pratio svakih 3-4 poena. Na 5:7 sam nekako već počeo gubiti nadu, međutim, kako su mi treneri prenijeli, cure su tih pet poena odigrale briljantno. zasluženo su dobile, premda ne bi bilo nezasluženo da su pobjedile i njihove suparnice, jer je meč bio neizvjestan do zadnje lopte – kazao je Konjuh, te podsjetio kako je ovo bila ukupno 22 Anina pobjeda u nizu, što već dovoljno govori koliko je Ana dominantna. Ipak, je li spremna za seniorski tenis?

– Ma ne da je spremna, nego je prespremna za seniorski tenis. Međutim, naš put je bio malo drukčiji nego kod većine ostalih tenisača. Svakako želimo u juniorskoj kategoriji ostaviti traga i osvajati titule i to je bio naš put od njene desete godine. Tako želimo i ove godine i nećemo mijenjati svoj zacrtani plan. Prema planu, imamo odigrati četiri Grand Slam turnira i da se već od ožujka krene u profesionalni tenis, s dva turnira s fondom 15 tisuća dolara u Engleskoj. Imali smo zacrtane ciljeve u 2013. godini i ako Bog da sreće sutra se može dogoditi da ispuni dva od tri zacrtana cilja, osvajanje juiorskog Grand Slama i prvo mjesto svjetske juniorske ljestvice. Treći cilj koji ćemo nastojati ostvariti do kraja godine jest da se približimo 200. ili 250. mjestu na svjetskoj WTA ljestvici. S time bismo sve skupa zaokružili i to ne bi trebalo doći u pitanje ako Ana ostane zdrava – zaključio je Anin otac Mario Konjuh.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist