Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Teška pobjeda protiv Rusije

SVJETSKO PRVENSTVO Teška pobjeda protiv Rusije

U 2. kolu D skupine na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti Hrvatska je uz puno problema s 10:8 (1:3, 3:3, 4:1, 2:1) svladala Rusiju.

Rusi su prvi poveli pogotokom Lazareva, a zatim podebljali vodstvo preko Ashaeva (0:2). Sukno potom koristi četvrtog hrvatskog igrača više za smanjenje na 1:2. S druge strane Suchkov pogađa za novih +2 Rusa na kraju prve četvrtine.

Drugu četvrtinu Hrvatska je započela bez Bijača, kojeg je među vratnicama zamijenio Marcelić. Točno na pola druge četvrtine Joković smanjuje na 2:3, a s druge strane Nagaev vraća na +2. Hrvatska smanjuje na 3:4 nakon isplivane kontre Šetke, a Bugaychuk vraća na dva razlike. Potom Lisunov diže na 6:3 za Rusiju, a do kraja druge četvrtine Sukno drugim pogotkom smanjuje na 6:4.

Na početku treće četvrtine Tucak vraća Bijača na vrata, a Joković potom zabija svoj drugi i treći pogodak za poravnanje na 6:6. Fatović lijepim golom dovodi Hrvatsku prvi put u vodstvo na utakmici (7:6). Drugim pogotkom Lisunov postavlja 7:7, a Sukno svojim trećim dovodi Hrvatsku u novo vodstvo.

U četvrtoj četvrtini četvrtim pogotkom Jokovića Hrvatska prvi put na susretu odlazi na +2, a Merkulov iz peterca smanjuje na 9:8 tri minute prije kraja meča. Ivica Tucak zatim dobija drugi žuti karton, zbog čega je preselio na tribinu, a vođenje momčadi u zadnjih 1:43 minute preuzeo je pomoćnik Mile Smodlaka. U idućem napadu Vukičević pogađa za konačnih 10:8.

Hrvatska će u petak 21. srpnja u 13.30 sati odigrati treći meč u skupini D, a protivnik će biti Japan.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist