Sport

SVJETSKO PRVENSTVO ‘Pomeli’ Japance i plasirali se u četvrtfinale

SVJETSKO PRVENSTVO 'Pomeli' Japance i plasirali se u četvrtfinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

U meču 3. kola D skupine ‘Barakude’, koje je na klupi vodio Mile Smodlaka (izbornik Tucak je ‘pocrvenio’ protiv Rusije), su svladale Japan sa 16:6 (5:1, 5:3, 4:1, 2:1) te se s prvog mjesta plasirale među osam najboljih.

Trebale su dvije minute i 42 sekunde u prvoj četvrtini da Hrvatska prva zabije za vodstvo. Pogodio je Bušlje. Pedeset sekundi kasnije drugi pogodak za ‘Barakude’ zabio je Joković. Na 2:1 smanjuje Okawa dalekometnim šutem ispod ruke Bijača, a Joković svojim drugim pogotkom vraća na +2. Fatović potom iz kontranapada podiže na 4:1, a 28 sekundi prije kraja prve četvrtine Lončar zabija za 5:1.

U drugoj četvrtini za 6:1 pogodio je Sukno, ali je s druge strane Yoshida pogodio za 6:2. Buljubašić potom diže na 7:2, Lončar pogađa za 8:2, Garcia postavlja 9:2, a Joković zabija svoj treći pogodak za 10:2. Hrvatsku seriju prekidaju Inaba i Iida za 10:4.

Japanci nastavljaju seriju i u trećoj četvrtini, pogodio je Arai za 10:5, a na +6 vraća Sukno svojim drugim golom te potom iz kontranapada trećim golom diže na 12:5. Vukičević zabija za 13:5, a 17 sekundi prije kraja treće četvrtine Lončar pogađa svoj treći gol za 14:5. U četvrtoj četvrtini Fatović dvaput pogađa za 16:5. S druge strane Arai zabija svoj drugi gol za konačnih 16:6.

Hrvatska će svoj susret četvrtfinala igrati u utorak, a očekuje se da bi protivnik trebao biti ili domaćin Mađarska ili Italija.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist