Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Amerikanci potopljeni na krilima Xavija i Lončara

SVJETSKO PRVENSTVO Amerikanci potopljeni na krilima Xavija i Lončara

Hrvatska je u 1. kolu skupine D na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti s 12:7 (3:1, 4:2, 3:1, 2:3) svladala SAD.

Amerikanci su poveli golom Cupida, ali naši do kraja prve četvrtine preko Vukičevića, Lončara te opet Vukičevića preokreću na 3:1.

Lončar je pogotkom otvorio i drugu četvrtinu (4:1), a potom Fatović zabija svoj prvijenac na velikim natjecanjima te podiže na velikih +4. Bowen smanjuje na 5:2, ali već u idućem napadu Joković vraća na četiri pogotka prednosti. Treći gol Amerikanaca djelo je Coopera (6:3), a s druge strane uzvraća Garcia (7:3).

U drugom poluvremenu Lončar zabija svoj treći pogodak za 8:3, a Garcia svoj drugi za 9:3. Cupido zabija svoj drugi pogodak na susretu (9:4), a Garcia svojim trećim golom vraća na +6.

U posljednjoj četvrtini Bowen je svojim drugim golom smanjio na 10:5, a Garcia zabio svoj četvrti pogodak (11:5). Obert je smanjio na 11:6, a Lončar četvrtim pogotkom vratio na +6. Na kraju Vavić pogađa za konačnih 12:7.

Prvi strijelci u hrvatskom sastavu bili su Garcia i Lončar s po 4 pogotka, Vukičević je dodao 2, a Fatović i Joković po jedan, dok je vratar Bijač zabilježio šest obrana.

Hrvatska će u srijedu 19. srpnja (13.30) igrati protiv Rusije, a u petak 21. srpnja (13.30) protiv Japana. Ukoliko osvoje prvo mjesto u skupini plasirat će se izravno u četvrtfinale.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist