Zanimljivosti

SVJETSKI DAN ZAŠTITE VODA Getaldići posjetili laboratorij i izvor Omble

SVJETSKI DAN ZAŠTITE VODA Getaldići posjetili laboratorij i izvor Omble

Prvašići OŠ Marina Getaldića bili su jutros gosti TZ grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika i Zavoda za javno zdravstvo koji su za njih organizirali edukativne aktivnosti u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite vode 27.ožujka.

Prvi dio program obuhvaćao je posjetu Zavodu za javno zdravstvo gdje su im tamošnji stručnjaci pokazali kako analiziraju vodu, kako izgledaju bakterije , te koje se kemijske promjene mogu dogoditi u vodi.

Nakon posjete laboratorijima Zavoda za javno zdravstvo 37 učenika i njihove učiteljice obišli su izvor rijeke Omble i postrojenja s turbinama, a Martina Barkiđija, iz Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Grada Dubrovnika, ispričala im je legendu o nastanku rijeke Omble.

Svi učenici na poklon su od TZ grada Dubrovnika dobili edukativnu slikovnicu „Zatvori vodu!“ autora Marice Milčec i Daria Kukića, koju je izdala Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša.

U današnju akciju bili su uključeni i vatrogasci DVD-a Komolac, JP Čistoća, a akcija je organizirana i uz potporu JP Vodovod i suradnju Zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist