DuList IN

SVJETSKI DAN TURIZMA U subotu Festa od mušula na Prijekome

SVJETSKI DAN TURIZMA U subotu Festa od mušula na Prijekome

Svjetski dan turizma (WTD) obilježava se svake godine 27. rujna, a Svjetska turistička organizacja (WTO) nastoji globalno istaknuti ulogu turizma kao socijalne, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti.

WTD 2014 se ove godine održava se s temom turizam i razvoj zajednice – s naglaskom na sposobnost turizma da osnaži ljude i podari im vještine za postizanje promjene u svojim lokalnim zajednicama.

Turistička zajednica grada Dubrovnika , kao i posljednjih godina 27. rujna, povodom Svjetskog dana turizma, organizira tradicionalnu Festu od mušula koja će se ove godine održavati u devet dubrovačkih restorana na poznatoj dubrovačkoj ulici Prijeko.

U subotu će se na Prijekome prigotovljavati mušule na buzaru, rižoti od mušula, špageti sa mušulama, juha od mušula, pohovane i zapečene mušule te mušule na dubrovački način.

Vješti chefovi restorana na Prijekome pokazat će svoje umijeće, uz pratnju klapske glazbe. Na festi sudjeluju restorani Stara loza, Antunini, Moby Dick, Captain, Ragusa 2, Wanda, Moskar, Sebastian i San Francisco i nude svoje specijalitete uz vrlo pristupačne cijene.

Ne propustite Prijeko 27. rujna, uživajte u mirisima i okusima jadranskih mušula i proslavite Svjetski dan turizma u Dubrovniku.

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist