Aktualno

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Dubrovački DUSAB poziva na javnu tribinu

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Dubrovački DUSAB poziva na javnu tribinu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Alzheimerove bolesti u utorak, 26. rujna u 10 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. održat će se javna tribina u organizaciji Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) i Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Tema ovogodišnje tribine je ‘Otvaranje dnevnog boravka za osobe sa demencijom Dubrovačko-neretvanske Županije’.

Na tribini će govoriti voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije mr.sc. Kristina Rožić, predsjednik Udruge DUSAB Pero Kalinić, neurolog doc. dr. sc. Denis Čerimagić, viša stručna savjetnica u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Dubrovačko-neretvanske županije Vesna Barbarović, predsjednik savjetodavnog odbora Udruge DUSAB don Jerko Ban, skrbnik i član Udruge Miroslav Kasač te dopredsjednica Udruge i voditeljica DUSAB Kluba Beba Pažin.

Uz kratko predstavljanje Udruge DUSAB i njezine suradnje s Obiteljskim savjetovalištem i drugim institucijama, na tribini će biti govora o samoj bolesti kako bi se u društvu skidala stigma prema osobama koje su od nje oboljeli i njihovim obiteljima, poteškoćama s kojima se susreću obitelji s takvom vrstom bolesnika, dat će se socijalna slika županije s posebnim osvrtom na potrebe dnevnog boravka osoba s početnom fazom demencije, a bit će premijerno prikazan kratki dokumentarni film don Jerka Bana ‘Jedan dan u kući bolesnika’.

Svi koji žele mogu slobodno doći na tribinu.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist