Sport

SVJETSKA LIGA Pomlađena Hrvatska tukla Rusiju

SVJETSKA LIGA Pomlađena Hrvatska tukla Rusiju

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Rusije u uzvratnoj utakmici FINA Svjetske lige rezultatom 14:10 (4:3, 4:2, 4:3, 2:2). Za Hrvatsku su četiri gola postigli Antonio Petković i Loren Fatović, tri je gola dao Anđelo Šetka, dva Ivan Krapić, a s jednim se golom u strijelce upisao Marko Macan.

«Vrlo korektno odrađena utakmica iako rezultat nije bio primarno u planu. Uvijek je lijepo pobijediti. Ono što me čini posebno zadovoljnim je odlična reakcija nekolicine mladih igrača, koji su i danas pokazali da se na njih s punim pravom puno očekuje u budućnosti!» – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U Moskvi su za Hrvatsku igrali: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Antonio Petković, Antonio Buha, Boris Pavlović, Anđelo Šetka, Ivan Krapić, Ante Vukičević, Marko Macan, Ivan Buljubašić, Marino Čagalj, Loren Fatović, Ivan Domagoj Zović. Stručni stožer čine izbornik Ivica Tucak, pomoćnik izbornika Ivan Asić te fizioterapeut, kineziolog Damir Luketić.

Hrvatsku u svibnju očekuje uzvratni susret s reprezentacijom Italije u Siracusi u FINA Svjetskoj ligi. Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije Amerike. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist