Sport

SVJETSKA LIGA Bijač i Visković u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija

Dva Jugaša, Marka Bijača i Antu Viskovića, pozvao je hrvatski izbornik Ivica Tucak u sastav za današnju utakmicu protiv Mađarske u Pečuhu u uzvratnoj utakmici FINA Svjetske lige.

Uz Bijača pozvan je i drugi vratar Petar Selem, a uz Viskovića tu su i Luka Lončar i Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

Hrvatski vaterpolisti će u utakmici bez rezultatskog imperativa, pokušati ostvariti što bolji rezultat. Hrvatska je prethodno izgubila šanse na odlazak na Finalni turnir FINA Svjetske lige u Dubai, a uzvratnu će utakmicu iskoristiti za uigravanje ususret Europskom prvenstvu koje se ovoga ljeta također igra u Mađarskoj.

– Obzirom na rezultatsku nebitnost, iskoristit ćemo ovu utakmicu kako bismo dali priliku mladim igračima i vidjeli na što možemo računati u bliskoj budućnosti za neke od sljedećih akcija. Prvi puta smo pozvali u reprezentaciju ljevorukog Zovića za kojeg smatramo da je svijetla budućnost hrvatskog vaterpola, a debitirat će i Buha iz POŠK-a. Ovo je prilika da u ovakvoj utakmici pokažu što možemo očekivati od njih! – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:
– Idemo prema kraju klupske sezone, a ono što nas sve veseli je zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu. Moramo vidjeti što je s ozljedom Andra Bušlje te se nadamo da je ovim pehovima i ozljedama koje nas prate cijelu godinu kraj. Od 8. do 14. lipnja, okupljanjem u Šibeniku, započet ćemo pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo! – kazao je Tucak.

– Ovo će biti utakmica bez rezultatskog imperativa. U polovičnom smo sastavu, no idemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Priliku će dobiti i neki igrači sa šireg popisa što će nam biti odlično za dodatna uigravanja – izjavio je Ivan Buljubašić i dodao:
– Na prvenstvu imamo izuzetno tešku skupinu, no ako želimo osvojiti medalju, moramo proći skupinu – zaključio je Buljubašić.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr